php ile bir eklenti sistemi kurmak

3 Cevap php

Ben kendi kullanımı için özel CMS üzerinde çalışıyorum ve ben biraz daha kolay kod genişletmek böylece bir eklenti sistemi uygulayan düşünüyordum. Ben sorun olsa mimarisi ve düzenini kavramsallaştırma yaşıyorum.

Ben benzer özellikleri uygulamak birkaç açık kaynak kodlu programları aracılığıyla gidebiliriz biliyorum ama bu gerçekten bu noktada sadece akademik yüzden gerçekten yabancı kod kazma çok fazla zaman harcamak istemiyorum.

Herkes devam etmek için nasıl iyi bir fikir var mı? Birisi daha popüler programların bazıları bunu nasıl açıklayacağım olsaydı bu mükemmel olurdu.

3 Cevap

  1. Işlevselliğini define eklentileri (yani, onlar ne yapacak ve ne üzerinde) takmak istiyorum
  2. Eklentileri uygun hangi bir sınıf hiyerarşisini tanımlamak gibi, eklentileri bozma tüm makale ArticleMangler alması gerektiğini
  3. Gibi / eklentileri, eklentileri için bir fiziksel konumu tanımlayın
  4. Konumda bulunan tüm eklentileri ithalat
  5. Plugin'in davranışını enjekte etmek ya da gözlenme olayların eklentileri bildirmek ya Decorator veya Observer desenleri kullanın. Strategy hem de bazı durumlarda geçerli olabilir.

PHP Eğer dikkatli değilseniz, bir karışıklık yapmak için potansiyel bir maliyetle bu oldukça kolaylaştırır. Ben eklentileri ne bildirmek bir eklenti yöneticisi kendilerini kayıt ve eylemin gerçekleşmesi için bekleyin Observer yöntem gibi.

Eğer eklentileri güvenmiyorsanız, o zaman herhangi bir eklenti için kayıt izin gidiyoruz üzerinde hangi olaylar denetimleri eklemek koymak olurdu.