Mvc / oop göre spagetti php kod performans ve ölçeklenebilirlik?

0 Cevap php

Ben yaklaşık 50-55 kod dosyaları olan bir php uygulama var. Kod maksimum miktarda dosya kod yaklaşık 1200 satır vardır (bu boşluk, sekme ve çoklu satır sonları içerir ...) ve kod dosyaları geri kalanı bu nispeten daha küçük.

Hemen hemen her dosyada uygulama kodu saf php bir kaç dosyalarının dışında, html, sql ve php (sen spagetti dediğimiz) bir karışımı olan dosyaları içerir .... örneğin diğer birçok gerekli işlevleri içeren bir dosya yerler.

Ben bir mvc tipi mimarisi için bu uygulamayı refactor iyi bir fikir olmadığını düşünüyor.

Özellikle bu durumda - Şimdi ben bir mvc uygulama bakım, yeniden kullanım ve daha da geliştirilmesi vb kolaylığı kolaylığı gibi ama ne ölçeklenebilirlik ve performans avantajları sunuyor biliyor musun?

Benim varsayım bu küçük bir uygulama (ben bu yüzden, bu kadar küçük? Sizce inanıyorum) olduğundan, ben bakım ile bir sabit zaman sahip veya sadece anlamına gelebilir (max) bir kaç daha fazla özellik ekleyerek öngörülüyor kalmamasıdır mevcut dosyaları ya da belki bir kaç eklemeler maksimum 5-10 yeni dosyaların eklenmesi demek.

Yani ben sadece bakım uğruna mvc dönüştürmek gerektiğini düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla ben anlamak gibi html, veritabanı ve mantığı veren farklı bir sunucu var ve bir Hich yapmak için de ayrıca diğer optimizasyon / önbelleğe yapmak kadar yükü yaymak için ayrı bir sunucu üzerinde mvc her bileşeni koymak olabilir mvc uygulama ölçeği olan ve gerçekleştirmek.

Ben küçük bir spagetti uygulamasında biz kolayca web sunucuları önünde bir yük dengeleyici alarak performansını düşürmeden ölçeklendirilebilir html, veritabanı vb için farklı sunuculara sahip olamaz olsa bile düşünüyorum, databae sunucu vb (bunu düşünürsek burada bir durum söz konusu Bir server) yeterli değildir

Herhangi içerir gerektiren gibi giderleri veya dosyaları yok veya işlev mvc farklı bir bileşeni ait klasörler altına dosyalarından aramaları beri hatta daha çok kendi ait olduğu üzerinde spagetti kod, mvc daha iyi yapmalıdır.

Peki, bütün bunları dikkate Eğer gerçekten ölçeklenebilirlik ve performans için MVC için nispeten küçük bir spagetti uygulamayı refactor için yararlı olduğunu düşünüyor musunuz?

Bu üstlenmeden (ben o yardımcı olacağını biliyorum ve biz gerçekten mevcut kod tabanı çok daha fazla kod eklemek gerekirse değerlendireceğiz) ama net bir cevap ile bana veriniz gelecekte yararlı olacağını söyleme Lütfen

1) gerçekten ölçeklenebilirlik ve performans için bir mvc mimari için bu uygulamayı dönüştürmek gerekir mi?

2) bir spagetti bu ölçek gibi uygulama ve bazı zirve süresince ortaya bir gün ve yarım olan 1 milyon isteği en az bir en az gerçekleştirebilir miyim?

0 Cevap