Genel MVC Sorular - adlandırma, yapısı (PHP)

2 Cevap php

Ben birçok PHP MVC çerçeveler denedim ve birçok çerçeveler içinde böyle şeyler olabilir fark:

$this->security->encodeForHTML();

Yani, temelde bir yöntem encodeForHTML () içeren bir sınıf Güvenlik vardır. Bu Güvenlik sınıf bir tek değil mi? "Iç" tek sınıf bu tür için özel bir isim var mı?

Tekil değil, diğer sınıflar vardır, çünkü:

$form = new Form;

Istediğiniz kadar bu durumda, birçok formlar oluşturabilirsiniz. Ben, açıkça birçok güvenlik dersleri başlatmak için mantıklı değil bu noktayı anlıyorum, ama ben merak ediyorum, (tekiz ve olmayan-tek dışında) bu sınıflar için isimler var? Bir adam bu oluşturulabilir sınıfları ve çerçevesinde inşa edilenler için, "kütüphaneler" için kelime "eklentileri" kullanımı önerilmektedir. Bu mantıklı mı?

Cevabınız için teşekkürler!

2 Cevap

Şu MVC moda / adlandırma / non-Singleton Singleton dik olan, bu Yardımcısı Sınıflar / Nesneleri çağırır, (yardımcıları genellikle statik yöntemler ile bir tekil ve / veya sınıf olarak oluşturmak, ama onlar olmak zorunda değilsiniz)

an example için Zend belgelerine bakın.

Bir eklenti oldukça doğru bir açıklama değil. Tipik eklentileri dışında kalan partilerin kaldıraç ve / veya bir sistem içinde işlevselliğini genişletmek tarafından yazılmış kodu / programlardır. Bir eklenti kullandığınız sistem SİZE bir güvenlik sınıf yazmak için bir yol sağladı ve otomatik örneği var ve onu aramak için mevcut yöntemler ise daha olacağını ve güvenlik sınıf standart olmayan hack Sistem API'ler diyebiliriz yol.

Ben size yazı sözü olduğunu 'tek adam' katılıyorum.

IMO, gerçekten kullandığınız MVC çerçevesinde ne tür bağlıdır. Henüz diğer çerçeveler denemedim, ama CodeIgniter'daki, bu iki şey, modelleri veya kütüphaneler altına düşüyor. Modelleri genellikle veritabanından bilgileri işlemek için kullanılan bu yana, sana söz, bu 'güvenlik' sınıf, bir kütüphane çağırır.