"Nasıl sosis yapılır"

5 Cevap php

Ben sorun apache / php / mysql yığın (tarayıcı ile etkileşim de dahil olmak üzere) bir düşük düzeyde nasıl işlediğini anlamak yaşıyorum. Bütün yolu ve bir url reqesting bir tarayıcı ile başlayan açıklayan beni yürüyecek bir yerde iyi bir açıklama (bir kitap, bir web sitesi, vb) var mı, http istekleri, nasıl apache görüşmeler php, nasıl php görüşmeler gönderiliyor vs vs mysql (İnatçı ve surekli olmayan bağlantıları), ben zaman aşımı uzun manşon açılır, nasıl işlenir ve kapalı bu zinciri içinde, ne için bekler anlamak istiyorum. Bir kitap, belki bir makale? Orada her bileşenin belgelerine bir sürü, ama bir "walkthrough" bulamıyorum.

Açıklamalar Ben se bugüne kadar çok üst düzey şunlardır: bakmak, burada mutlu bir inek o Sığır Üniversitesi'ne gider, bak - bu tüm süpermarket rafta sarılı küçültmek bulunuyor. Neye ihtiyacım inek insemenation ile başlayan, sosis çiftlik / mezbaha / kamyon / fabrika turu :)

[Update] Bu gün için ben kaynağını okumaktan başka bu şeyler öğrenmek için daha iyi bir yol bulmuş değil.

5 Cevap

PHP and MySQL by example Ben muhtemelen anlamak düşünüyorum sürecinin oldukça temel bir resim vardır.

Bu resimde daha derinlemesine daha almak ama oldukça uzun bir tartışma. İronik olarak, ben sadece çok iyi bir açıklama için bağlantılı kitap okuyabilirsiniz. Eğer daha spesifik sorularınız varsa, ben onlar için yeni sorular açılış öneririz. Tadını çıkarın!

George Schlossnagle tarafından kitap Advanced PHP Programming ikinci içeriği, en azından kısmen, bir site bulduk.

Site bulunmaktadır: http://php.find-info.ru/php/016/toc.html. Özellikle, üzerinde section The PHP Request Life Cycle, bazı kaynak kodu ve şemalar gibi asıl mesele ayrıntılar, bir sürü içerir.

DISCLAIMER: IANAL, ama kitap hala olduğunu düşünüyor listed on Amazon, olası yukarıda tatili için kodlar, kurallar ve / veya yasaların her türlü bağlantılı içeriği. Çoğalırlar veya göz yuman, yasadışı veya korsan malzemeleri, böylece durum olması halinde, lütfen çıkarın onun değil benim niyetim bağlantıları dedi.

Bunun burada togeather hepsi uyuyor o ana bölümden dokunur bir "örneklerde" bir bağlantı nasıl yazılır tüm kitaplar vardır ki aslında doğru.

http://computer.howstuffworks.com/web-server.htm

Umarım yardımcı olur

En belirgin yanıt, LAMP yığını hakkında iyi bir kitap olsun.

A quick response (ask for more if you feel you need it) Browser contacts web server though HTTP protocol Server generates (let's leave how for the moment) an html result and posts it back. Each browser understands only http protocol (for the sake of this analysis).

Now items such as icons, images, javascript etc, are just read from the apache server and "copied" to the browser. Same in plain html files. The difference is in php files (I am oversimplifying here). These are passed to the php module and the response (of the module) will be sent back to the browser.

The php module is what understands php. Are we together here? if yes then: Php script may (or may not) require data from an MySQL server, it has to connect get them or manipulate them etc.

Summarizing: Each of these operation is being done individually in a different process level. That's what makes it "simple". Ask for more information if you want something more specific.

Bildiğim kadarıyla anlamak gibi apache isteği alır, ve. Htaccess veya yapılandırma seçeneklerine göre onunla ne yapacağını çalışır. Gerekirse daha sonra, bu istek ayrıştırma için PHP geçer. PHP kodu iki taramaları, ilk ön ayrıştırma, bu bariz kusurları alır ve üst düzey fonksiyonları çalışır does (herhangi görmezden if deyimleri, döngüler içerir evals veya lamda tabanlı fonksiyonlar), sayfa ayrıştırma önce gerçek. Her şey echo ile yapılır, ben inanıyorum, standart çıkış akışı olarak döndürülür ve apache döndürdü. Bu nesneleri kapatır PHP, için öldürmek sinyal gönderir apache kez sayfa çıkışı varsa, çıkmadan önce, gerekirse hata iletileri yazdırır. Sayfa çıkar kez apache başlıklarına eğilimi ve sayfa döndürür.

Ama bu konuda daha fazla bilmek isterdim, böylece herkes daha iyi açıklamak ya da benim cevap üzerinde bir düzeltme / genişleme var eğer, bunu duymak isteriz.