ZF admin Mimarlık tavsiye

0 Cevap php

Benim mimarisi hakkında bazı geribildirim almak istiyorum. Benim Zend Framework proje birkaç modülleri içerir ve modülleri ile biz sayfaları oluşturmak. Birden fazla modül bir sayfa oluşturabilirsiniz, çünkü varsayılan ZF uygulaması biraz farklı. Örneğin, bir iletişim sayfası bir parçası metin (text modülü) ve iletişim formu (iletişim modülü) oluşur. Ya da üç sütun sayfa tek bir sayfa üzerinde çalışan üç metin modülleri vardır. (Bu tüm büyük inşaat) Şimdiye kadar iyi.

Admin interface

Şimdi bizim yönetici. Yönetici arayüzü biz bir sayfa (ve tek bir modül!) Zorlaştırır düzenleyin. Tek bir sayfa Zend_Form bir veya daha fazla örneğini olabilir. Örneğin, bir metin bir iletişim formu Bazı giriş alanları oluşturmak, bir textarea ile düzenlenebilir. Bu daha büyük bir Zend_Form örneğinin alt formlar gibi bir görünümünde görüntülenen gerekir. Ayrıca html portföyünden blog makalelerin ya da projelerin listesi için örneğin (görünüm komut) görüntülenir gerekiyor. Tüm modülleri (örneğin bizim site haritası, yapılandırmak için hiçbir şey yoktur) "adminable", ama olanlardır, oluşturmak, güncellemek ve silmek desteklemesi gerekir.

Current architecture

Biz hizmetleri ile artık işe. Bu kontrol etmek kolaydır (sınıf Portfolio_Service_Admin var ve Admin_Service_AdminInterface uyguluyor?). Ama portföy zaten uygulamak zor olur: bir kontrol tür-olarak hizmet görür ve (bir sınıfta!) Oluşturmak, güncellemek ve bir portföyün silmek değil, aynı zamanda portföy kategorileri ve portföy projelerin rezil CRUD destekler.

If this is not clear, I can add more info about our current approach

What then?

Hizmet denetleyicisi tür-I (duh) denetleyicileri düşünüyordum şimdi davranır çünkü. Tek dezavantajı denetleyici (ve tepki eklenen değil!) Büyük bir forma bir alt form olarak bu modül formu eklemek için return forma ihtiyacı var. Ayrıca, dispatchloop birçok tekrarlamalar bir sayfa sonuçlarında birden fazla modül, çok verimli değildir.

Yani: Bu nasıl kontrol herhangi bir öneriniz var mı?

0 Cevap