Ölçeklenebilir PHP comlpicated veritabanı veri büyük miktarda, birçok kez bir gün işleme

0 Cevap php

Benim için bir sorun teşkil bir proje üzerinde çalışıyor yakında değilim.

Bu, on binlerce kayıt arasında işlem, gün boyunca düzenli aralıklarla, gerektiren potansiyel olarak bir milyon olacak. Işleme, ayrı bir tabloya bazı yeni veri yazma, birkaç (potansiyel olarak karmaşık) formülleri ve birkaç rasgele faktörlerin nesil dahil olacak, ve bazı sonuçları ile orijinal kayıtları güncelleniyor. Bu, tüm kayıtları, ideal olarak, her üç saat boyunca meydana gerekiyor. Siteye her yeni kullanıcı böyle bir şekilde işlenmesi gereken 50 ve 500 kayıtlar arasında ilave edilecek, bu sayı sabit olmayacaktır.

Ben tasarım sürecinde hala yaşıyorum gibi kod çoğunlukla bu sorun, yazılı, henüz olmamıştır. Ben cron işleri kullanmak için ihtiyacımız olacak biliyorum, ama bu boyutta işleme kayıtları, site donmasına neden yavaş gerçekleştirmek, ya da sadece benim hosting şirketi her üç saatte kızdıracak olabilir endişeleniyorum.

Ben Herkes benzer konularda herhangi bir deneyim veya ipuçları varsa bilmek istiyorum? Ben daha önce bu büyüklükte çalıştı hiç, ve tüm bildiğim için, bu bir sorun daha teşkil sunucuya önemsiz ve olmayacaktır. Sürece önümüzdeki üç saatlik süre oluşur önce TÜM kayıtları işlenir gibi, ben onlar (gerçi, ideal olarak, belirli bir kullanıcıya ait tüm kayıtlar aynı parti içinde işlenmiş olmalıdır) eşzamanlı olarak işlenir umurumda, öyle değil mi 'Ben gruplar halinde her 5 dakikada bir işlem olursa 15 dakika, saat çalışan ne olursa olsun, merak, ve en iyi nasıl bu yaklaşım (ve tüm kullanıcılar için adil bir şekilde ölçeklenebilir yapmak) ve been?

0 Cevap