PHP dosya uzantısı en iyi uygulamaları içerir

2 Cevap php

Öncelikle, ben böyle şeyleri anal olduğumu itiraf etmeliyim. (Bana, kötü, kötü.) Ancak, ben sadece PHP adlandırma açısından en iyi uygulama olarak kabul edilir merak ediyorum dosyaları içerir.

Bir taban durum olarak ben final uzantısı (un-çözümlenen dosyalar alınıyor önlemek için) gibi. Php tutmak, ama bir ön uç dosyası ve ben bir içerme dosyası arasında ayrım yardımcı olmak için gidiyorum ya gidiyor:

  1. Adı all içeren dosyaların XXX.inc.php

  2. (Ben otomatik yükleyiciler büyük bir hayranı değilim, ancak satır aşağı oto-yükleyici kullanımı için potansiyel kullanışlı.) Yukarıda ClassName.class.php gibi sınıf tanımları gibi jenerik (non sınıfı) dosyaları isim

Şu anda 2 seçeneği için dolgunlaştırıcı ediyorum, ama size tavsiye ederim tavsiye diğer herhangi bir öneri ya da bit olup olmadığını merak ediyorum.

2 Cevap

Tüm PHP dosyaları son bir uzantısı olarak ". Php" olması gerektiğini söylerken, her şeyden önce tamamen size katılıyorum; Bunun iki sebebi:

  • Eğer belirtildiği gibi, bu un-çözümlenen dosyalar alınıyor önlemeye yardımcı olur
  • o da dosya dayalı sözdizimi-renklenme do IDE / editörleri ile olur: Eğer dikkate yapılandırmak için bir PHP dosyası olarak ". inc" yok.

Ben başka türlü yapmak durumlar olsa da, vardır; Ben onları sevmiyorum bile, bu takip etmek eğilimindedir: ben dosyaların adlandırma hakkında bazı kuralları olan bir aracı (CMS, Framerwork, kütüphane, ...) kullanılarak olduğumda bunun için ana sebebidir.

Örneğin:

  • Drupal ile, ben ". Inc", ". Modülü", kullanın ". Install", ...
  • Zend Framework ile, ben Defa komut (HTML + PHP) için ". PHTML" kullanımı

For files that contain classes, I don't like ".class.php" : I think it's kinda redondant ; I tend to use "MyClassName.php", and use this for autoload.
(BTW, that's what Frameworks like Zend Framework or Doctrine ORM recommend)

As a sidenote : you say you are not a big of autoloader ; why ?
I use those as much as I can :

  • performansları için genellikle daha iyi: Eğer gerçekten kullanmak sadece kod yüklenir / çözümlü
  • yazmak için daha az kod (no require / include)

I ClassName.class.php class dosyaları ve SomeDescription.lib.php sınıf olmayan dosyalar için kullanın.

Bir hayranı .inc.php. Yerine, içeriği, muhtemelen ithal edilebilir açısından nasıl dosyasını tanımlamak için bir şekilde yanlış görünüyor.