Https ve SSL Nedir?

2 Cevap php

Ben genel bir tanımını biliyorum ama ben belirli genel ve PHP bunları uygulamak konusunda daha fazla bilgi ihtiyacı, ve tam ben onlardan kazanç özellikleri nelerdir?

2 Cevap

bazı web sunucuları tüm site ayna yapılandırılmış, böylece istediğiniz ne bağlı olarak, http veya https üzerinden her sayfa alabilirsiniz, ya da nasıl webbrowser etrafında onları gönderir. https güvenli, ama biraz daha yavaş ve bu donanım üzerinde daha fazla yük koyar.

böylece sitenizi uygulamak ve, her zamanki gibi alışveriş, ama https altında arabası çıkış, ödemeye ve böylece herşeyi koymak için karar verebilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için, alışveriş sepeti tüm bağlantıları mutlak ve https:// yerine öneki olan http://. Şimdi, insanlar alışveriş sepeti simgesine tıklayın, onlar güvenli sürüme transfer ediyoruz, ve oradan tüm bağlantıları tekrar göreceli, çünkü onlar orada kalmak.

ama! onlar elle http ile https değiştirmek veya kötü niyetli bir bağlantı, vb kullanarak şifrelenmemiş sürümüne gidebilir

Bu durumda, büyük olasılıkla (afaik, _SERVER["SERVER_PROTOCOL"]) script https üzerinden çağrıldı olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, ve yürütme değilse (iyi uygulama) inkar edebilirsiniz. ya da güvenli bir siteye bir yönlendirme sorunu.

Bir yan not: https exclusivley artık SSL kullanarak değil, TLS daha modern (ssl için halefi, rfc2818 bakınız)

rule of thumb:, kullanıcıların kritik olmayan ortamlarda http veya https isterseniz seçenek var, ama kötü niyetli saldırıları engellemek için sitenize (giriş / sepeti / ödeme / ...) kritik parçaları https kullanmak zorunda gerekir.

SSL "Secure Socket Layer" anlamına gelir ve (diğer şeyler arasında) şifrelenmiş HTTP iletişim yöntemidir. Bu mümkün dinlemelerini korkusu olmadan güvenli veri göndermek için yapım, bir web tarayıcı ve sunucu arasındaki trafiği şifreler.

SSL web sunucu düzeyinde teknoloji ve PHP ile ilgisi yoktur. Bunu üzerine veya PHP olup olmadığını, SSL ile herhangi bir web sunucusu etkinleştirebilirsiniz ve PHP sayfaları SSL üzerinden göstermek yapmak için herhangi özel bir PHP kodu yazmak zorunda değilsiniz.

Kullandığınız ne olursa olsun bir web sunucusu için SSL kurma konusunda internette bulunan birçok, birçok yol vardır. Bu geniş bir konu. Sen start here Apache için yapamadım.