Kaynak Denetimi Önerileri

2 Cevap php

Ben çalışmak için şirkette bir anlamlı büyüklüğünde bir dahili uygulaması miras ettik. Bu iki bölümden oluşur. Bir, bir lamba sunucuda bir WAMP sunucu üzerinde diğer çalışır çalışır. Görülecek hiçbir kaynak denetimi yoktur.

Şu anda, geliştiriciler FTP üzerinden her sunucuda oturum olacak ve sadece doğrudan vardır PHP dosyalarını düzenleyebilir. Veya phpMyAdmin giriş ve gerektiğinde DB şema değişiklikleri yapmak.

Bu duruma bazı kaynak denetimi uygulamak için en iyi yolu nedir? Ben nasıl iyi kurulum CVS ans SVN çok bilgili değilim. Tüm geliştiriciler kendi "test sistemi" gerekir? Anlamı, kurulum için her geliştirici için bir LAMBASI + WAMP enviornment olurdu? Ya da merkezi bir dev sunucusu kapalı olur ki? Yapılmış olan değişiklikleri dağıtmak için en iyi yolu nedir?

Geliştiriciler tüm Windows kullanın. Biz de geliştirilmesi için Zend Studio 5.5 kullanın.

Herhangi bir tavsiye için şimdiden teşekkür ederiz.

2 Cevap

Bu kişisel bir LAMP / WAMP yerel olarak veya bir VM çalışan için bir geliştirici için gerçekten çaba çok değil. Bir yerel dev sunucu yakından eşleşen bir ortamda canlı olmayan değişiklikleri test için olan değerdir ama geliştiriciler seferde bu konuda yaptıkları değişiklikleri yapıyoruz eğer gerçekten ölçek değildir.

I trunk Subversion ve sonra sunucu üzerine dağıtılabilir (bir post-commit kanca kullanarak) otomatik olarak bir stable şube var taahhüdünde tüm geliştiriciler olurdu. Sadece bazı insanlar bir genç geliştirici yanlışlıkla canlı sunucuyu vida yok sağlamak için stable dalına yazma erişimi olmalıdır.

Bu özellikle bir ekip ile, web üzerinde çalışmak için korkunç bir yoldur. Tüm kurulum değiştirilmelidir.

Kaynak kodu başka bir yerde yaşaması gerektiğini, ve o hazır web sitesine dağıtılan olsun. Sen dağıtım ve etajer yapan bir script (ssh üzerinden dosyaları kopyalamak, artı gerekirse başka kurulum, vb) olabilir. Nokta şudur: hiç kimse üretim sunucusuna doğrudan dosyaları düzenlemek gerekir.