Arama motorları benim AJAX içeriği bulmak için nasıl

4 Cevap php

Ben dinamik AJAX içeriğin bir bölümünü yükler bir sayfa var. Ben bu içerik arama motorları tarafından bulundu olmayacak anlamına gelir endişeleniyorum.

Ne demek istediğimi göstermek için, site http://www.gold09.net olduğu ve dinamik içerik de /speakers.php - sadece ilk sayfanın içine yüklenmiş oluyor, Normalde hiç kimse o ikinci bağlantıyı ziyaret ediyorum.

Ben bir sitemap.xml ile speakers.php okumak için tarayıcıların söyleyebilir biliyorum, ama sonra arama sonuçlarında gösterilmesini speakers.php bağlantılar alırsınız.

Ben nihai çözüm birisi talep ederse bu tarayıcıların verileri okumak sağlar oysa /speakers.php o ana sayfaya onları yönlendirmeleri o kadar olurdu sanırım.

Herhangi bir öneriniz?

4 Cevap

Update: What I've done is this:

Adlı başka bir sayfa viewSpeakers.php which just includes the speakers.php etrafında standart başlık ve altbilgi ile dosya. Düzenlendi Bu kimse o siteye giderse, o zaman belli belirsiz çekici bir sayfa göreceksiniz demektir. Bu sayfaya tek link (hemen javascript ile kaldırıldı) index.php sayfasının HTML ve benim sitemap.xml vardır.

Bunun etkisi javascript devre dışı almak daha arama motoru tarayıcılarının ve kullanıcıların konuşmacılar hakkında bilgi için bir bağlantı görmek için olmasıdır. Javascript insanlar aynı dizin sayfasında dinamik olarak yüklenen verilerin AJAXy iyilik olsun etkin ve viewSpeakers.php sayfa hakkında bilmek zorunda kalmazsınız.

Ben öngörüyoruz olabilir sadece olumsuz Birisi arama liste üzerinden viewSpeakers.php sayfaya gelmek, ve sonra tekrar bu sayfaya index.php bir bağlantı bulmak mümkün olmayabilir olmasıdır. Bir sorun gerçekten çok fazla değil ...

This was added as an answer, rather than editing the question, because it's one way to solve this problem. I'd still be interested to know if there's a better way than this.

Eğer içeriği gerçek bir HREF var dizine istediğiniz sayfaları işaret bağlantıları yapmak - ama olayı durdurmak ve javascript kullanmak "return false;" sonunda.

Bu makale, kapak gibi görünüyor: How to: Get Google and AJAX to Play Nice. Görünüyor olsa da ... Bir ajax ve non-ajax versiyonu hem de gerekir: (

nelson laquet dediğim gibi getiri sağlamak gerekir: false; [yani google gibi ekran okuyucuları için gerçekten neyin önemli olduğu gibi] her çıpadaki onların href değerlerini ihmal olmadan sayfanızda var

it will also be cool if you use rewrite methods that would mask this:
on your server side code provide parameters for use only by your javascript codes like for example the address is

index.php?ajaxpageneeded=page1

...

<body onload="ajaxloaderscript(<?=page1?>);" >