cron işleri veya PHP zamanlayıcı

5 Cevap php

Benim programlama gibi benim veritabanı ve PHP gibi MYSQL kullanıyorum language.I geçerli sistem tarihi "PROJESİ" olarak adlandırılan "tarihini (tarih)" benim veritabanı tablosundaki sütun. Maçlar kadar devam edeceğini bir cron işi çalıştırmak istedim tarihleri ​​kez aynı güncelleştirme sorgusu "yakın" "açık" dan durumunu (proje tablo alanı) değiştirmek istiyorsunuz çalıştırmak zorundadır.

Ben cron işleri iyi yoldur ya da tetikler kullanabilir veya benim web sunucusu olarak Apache kullanıyorum ve benim işletim sistemi Windows Vista else.Also şey olabilir eğer gerçekten emin değilim.

Ayrıca hangi bunu yapmak için en iyi yolu nedir? PHP zamanlayıcı veya cron işleri ya da herhangi başka bir yöntem? herkes beni aydınlatmak?

5 Cevap

Ben senin konsept değiştirmek gerekiyor bence.

PHP, bir işi zamanlama olamaz ne MySQL yapabilirsiniz. Bir mysql sorgu belirli bir zamanda değil, gerçekleştiğinde çalıştırılacak MySQL tetikler. Hiçbiri

Bu sınırlama, genellikle web geliştirme bir sorun değildir. PHP uygulama ve dışarı giden tüm verileri kontrol edilmelidir çünkü nedenidir. Genellikle, bu verileri, ya da diğer biçimleri kullanıcılara veya diğer programları görüntüler sadece HTML demektir.

Sizin durumunuzda hakkında bu şekilde düşünebilirsiniz. Son bir dizi tarihtir. Bunu veri olarak tedavi edebilir, ve bu veritabanına kaydetmek. Oluşur tarihi önemli değil, bu sizin veritabanı gönderdiğiniz adres verileri doğru görülmesidir.

Sadece görüntü önce, projenin kapalı olduğunu veya güncelleştirme - bir istek uygulama yapıldığında, sürenin tarihi geçmiş ise o ise, o projenin kapalı olduğunu göstermek edin.

Gerçekten independantly PHP uygulama verilerini güncellemek için hiçbir sebep yoktur.

Genellikle, planlamak istediğiniz tek şey yükü bakımından uygulamayı etkileyecek işler vardır, ya da ihtiyaç sadece bir kez yapılması, ya da eşzamanlılık veya zaman bir sorun olduğu.

Sizin durumunuzda olanların hiçbiri geçerli.

PS: Ben PHPscheduler denemedim ama ben gerçek bir zamanlayıcı değildir tahmin edebilirsiniz. Cron verilen bir görev nedeniyle gelinceye kadar kuyrukta, bir sonraki (en azından mevcut algoritma ne şu) kaynaklanmaktadır kadar uyur, sonra görevi yürütür uyumayan bir deamon olduğunu. PHP özel kurulumu gibi, priz ve çatal uzantıları olmadan bunu yapamam. Bir görev için bir tarih dolduysa (PHP bir sayfa yürütür zaman) Yani PHPscheduler büyük olasılıkla sadece bir web sayfasının her yük, kontrol ediyor. Bu hiçbir proje üzerinde tarih PHPScheduler yükü olmadan, dolduysa o zaman sadece kontrol farklıdır.

Ben her zaman, ilgili zamanlama her şey için bir cron işi için giderdim.

Büyük ikramiye nokta siz de bilgi dışarı yankı ve sana e-postayla almak olduğunu.

Eğer cronjobs kullanmaya başlamak bulacaksınız, bunu durdurmak zordur.

cron vista, per se, var, ama ne var yok size verilen zamanda php dosyasını yürütecektir "php-q-f myfile.php" gibi bir komut satırı ile çalıştırabilirsiniz yöneticisi zamanlama standart windows değil .

Ayrıca cron programının bir bağlantı noktası kullanabilirsiniz, çok orada var.

Bu ikinci kritik değilse, herhangi bir pencere planlama uygulaması yapmak sadece basitlik için PATH değişkeni size PHP bin yolu var emin olacaktır.

, Windows CRON işler için ben PyCron yeterli tavsiye edemez.

nasıl PHPscheduler hakkında .. cronjobs daha onlar iyi değil R? Ben Crons bir ana değiştirmek için varsa bu nedenle herkes bu konuda yorum eğer olsa .. çok iyi olurdu gerçekten emin değilim .. zor olacağını uygulamadan bağımsız olacağını düşünüyorum! Teşekkürler!