Ne kadar yararlı diğer programlama dilleri için bir Smalltalk kaynak kodu tarayıcı olurdu?

6 Cevap php

Ben Python, Ruby ve php için bir IDE üzerinde çalışıyorum.

Kendimi sadece bir yöntemini görüntüler klasik Smalltalk Tarayıcı gerçekten bir iyileştirme ya da klasik dosya düzenleme ya da değil merak ediyorum (Ben üniversitede iken bile çok popüler oldu) Smallltalk kullandığını asla.

Kendimi bir sınıfta mümkün olduğunca bir bakış var gibi. Şimdi ben olanları a lot hatları görüntüleyebilirsiniz iki sütun modunda bir 24 "1280x1920 ekran kullanabilirsiniz.

Ben şahsen Örneğin, bir kullanıcı tek bir tuş ile tüm def adlı (fonksiyonlar kod organları) örneğin katlayabilirsiniz editörü katlama iyi kod varsa yararı nedir merak var.

But I see the request to make xxx more smalltalkish from time to time in newsgroups. I know some might want an image based version but the browser was the second most different Smalltalk invention.

6 Cevap

Smalltalk tarayıcı iki bölümden oluşur: Üst biri paketleri, sınıfları, protokolleri ve yöntemleri / iletileri gösterir, alttaki tek tek yöntemin içeriğini gösterir. Eğer programın yerine kodları hatlarının bir ağ olarak değil, imzalar ve isimler üzerinde daha fazla düşünme / kod tasarım eğer bu çok yararlıdır.

Eğer imza konsantre olursa, bu sistemin birbirlerine mesaj gönderme nesnelerin bir işbirliği olarak tasarlanmış bir daha "nesne yönelimli" tarzı, yol açabilir. Bu paradigmada, yöntemler isimler nedense onlar nasıl uygulandığını daha önemlidir.

Eğer çok büyük bir ekran varsa size birkaç farklı paket ve sınıflarında (ve kod) göz atmak için izin birkaç smalltalk tarayıcıları açacak (kendimi :-) bir tane var). Ayrıca, muhtemelen de sınamak ve nesneler ile oynamak için bir worspace ve xUnit olurdu.

Ben Squeak için oluşturulan Bıyık editörü bakmak öneririz. Bu isimler ve imzalar navigasyon, ve kod keşif hatları arasında oldukça güzel bir denge önermektedir. Ekran bunun dinamiğini görünmüyor gibi, bunu denemek gerekir ve kodları "kutu" thru gezinmek nasıl.

http://www.mindspring.com/~dway/smalltalk/whisker.html

Java için VisualAge kodlama için Smalltalk Tarayıcı modeli kullanılmış, ve ben onlar (IBM) tipik bir dosya tabanlı dil alma ve daha yüksek bir kavramsal moda yukarı kaldırarak büyük bir iş yaptığını düşündüm. Örneklemesi bile, büyük bir add-on VaJ (kişi biliyor veya dil üstlenmeden araçları ilk ... Ben Smalltalk benim dişlerimi kesmiş Tabii bir tahmin ;) almak tanıtıldığı için unutma ya da iyi üstlenmeden araçlar getirmek zorunda sonra (çok) birkaç yıl için C + + taşındı ve Smalltalk gibi bir şey görmek için memnun oldu. Ben IBM ciddiye Eclipse üzerinde hareket olduğunu görünce Ben şaşkına dönmüş oldu.

Ama zaman benim co-işçi kez en. Java dosyanın tüm metni görmek için mümkün değil varlık gibi değildi. Ben "bir kerede sınıf dosyasının tüm görebilirsiniz, böylece sadece bir sınıfta tek bir yöntem yok, neden?", Rica ediyorum Sonra birisi "O zaman ben de çok iyi kodumu ayrıştırmak mümkün olmaz!", Cevap olur Ben "kod iyi ayrışmış ise, neden bir kerede her yöntemi görmek gerekir?", Cevap olacaktır için Ve sonra ben şey nedense yavaş olma konusunda bir cevap olacaktı ...

Yüzünüzde kod veritabanı metin dosyaları bir sistem olduğu gerçeğini atmak ve kod ile bu şekilde çalışmak için kuvvet geliştirme ortamları her zaman, özellikle OO dilleri halinde de ... bana geri zekalı gibiydi.

Having said that, there are a number of things that I don't like about the traditional Smalltalk browser. I've often wanted a better way of navigating across the browser instances that I've opened and visited. Whenever you work with code there is invariably a context of methods and classes that you are working with (modifying and/or viewing) - it should be simpler to navigate around the context that dynamically develops while you work. I would also like to be able to easily compose a view of 2-3 method bodies together at one time - something that a code-folding editor can sort of give you, at least for one file...

Eclipse tarayıcısı, Java tarama perspektif gibi bir Smalltalk sunuyor. Hatta bir Smalltalker kendim olma rağmen, bunu kullanmak hemen hemen hiç. Neden? Güçlü bir parçası Smalltalk IDE debugger değil tarayıcı olup olmadığını. Smalltalk kodlama, ben her şeyi test ilk ve daha sonra hata ayıklayıcı tüm eksik yöntemleri saptamak while testini çalışan yapmak. Başka bir dil için bu sahip WOW SADECE WOW ... gibi, bu yüzden devam edin ve bu :) yapacağını

Bu sınıf tarayıcı tek yöntemi gösterir söylemek bir sadeleştirme biraz öyle. Aslında ham kaynak kodu genellikle yapar çok daha organize bir şekilde yöntemler bir çok gösterir. Eğer kolay bir zaman ne istediğini bulmakta olurdu düşünüyorum bu hangi düşünün:

class Thing
  def foo
    blah blah blah
    blah.each do |blah|
      blah blah blah blah
      blah.collect {|blah, blah| blah blah blah}
    end
  end


  def bar(blah)
    blah blah blah
    blah.each do |blah|
      blah blah blah blah
      blah.collect {|blah, blah| blah blah blah}
    end
  end
end

class Fob
  def foo
    blah blah blah
    blah.each do |blah|
      blah blah blah blah
      blah.collect {|blah, blah| blah blah blah}
    end
  end


  def bar(blah)
    blah blah blah
    blah.each do |blah|
      blah blah blah blah
      blah.collect {|blah, blah| blah blah blah}
    end
  end
end

Veya:

Classes     Methods

Thing   ->  foo     ->  blah blah blah
Fob         bar         blah.each do |blah|
                          blah blah blah blah
                          blah.collect {|blah, blah| blah blah blah}
                        end

Ruby kaynağı aslında çok benziyor ise ve gerçek bir Smalltalk sınıf tarayıcı, çok daha güçlü benim aptal küçük şifresiz mockup daha. A sınıfı tarayıcı özerk davranışlardan ziyade soyut bir metin demet gerçek varlıklar olarak sınıfların düşünmek sizi teşvik eder.

Tamam yani bu eski-ama ben sadece opening several browsers. Ben şimdiye kadar sadece biriyle Smalltalk sistemde herkes programlama gördüm sanmıyorum hiç bir düşünce inanamıyorum. Sınıf tarayıcılar, hiyerarşi tarayıcılar, protokol tarayıcılar ... Evet, her biri herhangi bir anda tek bir kaynak yöntemleri gösterir ama sadece farklı bir yöntemle her birini işaret!

Ben Smalltalk tarayıcılarda (benim durumumda Squeak) ile bir aşk / nefret ilişkisi var. Zaman zaman ben onlar dilimlenmiş ekmek beri en iyi şey olduğunu düşünüyorum, ve diğerleri de onlar bana dişimi çektirmek yapmak. Smalltalk ile sorun tarayıcılar temelde tüm olmasıdır. Siz tabii ki kendi yazabilirsiniz, ama çok az insan bu yolu gitmek. Dosya tabanlı dillerle Oysa, ben isterseniz tamamen farklı editörler ya da ortamlarını kullanarak kod bakarak yolları bir seçim var. Ancak, ben istedim hiç kod bakarak tek bir yolu bana bir anda bir yöntemi görmenizi sağlar biridir.