Bir uygulama için dinamik alt etki alanlarını oluşturma

3 Cevap php

Ben bir PHP komut dosyası veya benzeri bir şey ile dinamik alt etki alanları oluşturmak istiyorum. Ben bireysel kullanıcılar için alt alanları oluşturmak sitelerinde çok sayıda, ya da yeni bir forum alanlar için gördüm. Ben sadece nasıl çalıştığını merak ve nasıl benim sistemde bunu uygulayabilirsiniz ediyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler!

3 Cevap

wildcard subdomains içine bir göz atın. Bir kez bütün "alt etki" doğru yere gidiyor, sen url yeniden yazma ve / veya sürekli bir httpd.conf kurulum ve / veya DNS tabloları güncellemek zorunda kalmadan alt etki alanları etkisi yaratmak için yönlendirme diğer bazı karışımı kullanabilirsiniz.

Eğer bir Linux kutusu üzerinde Apache kullanıyorsanız, her bir alt alan için yeni bir sanal sunucu oluşturabilirsiniz. İşte guide for Debian/Ubuntu, hangi zamanda diğer dağıtımlar için çalışabilir olduğunu.

Temelde: her giriş / etc/apache2/sites-enabled altında kendi dosyasına gider. Bir girdi eklenir zaman / kaldırıldı / değişti, sen sanal ana / alt etki alanlarını güncelleştirmek için 'sudo / etc/init.d/apache2 yeniden' çalıştırın.