PHP, Java ya da Ruby Delphi?

13 Cevap java

Biz firmamız bilgi stratejisinin bir sonraki aşamaya düşünmeye başlıyoruz.

Şu anda çeşitli bölümlerde onların Projeleri hakkında yönetmek bilgilere odaklanmak Delphi VCL uygulamaları var. Perde arkasında biz düşünce birleşir emin oldum.

Biz insanlara bir Proje-by-Proje bazında veya arama yönü ya da üzerinde olan tüm bilgileri görüntüleyebilmek için fırsat vermek istiyoruz noktada artık sensin.

Biz bir web tabanlı arayüzü (en azından intranet) olacağını düşünüyorum ama bunu yazmak için ne sıkışmış!

Seçenekler Java, PHP veya Ruby gibi görünüyor. Yukarıdaki herhangi bir yeni bir dil (yeni işe için hiçbir bütçe) öğrenme bize içerecektir yüzden rehberlik arıyoruz

13 Cevap

Neden tüm yeni bir dil öğrenmek? Zaten Delphi geliştiricileri olduğunuza, Delphi kullanın. Size bir Delphi Win32 uygulaması olarak hemen hemen aynı fonksiyonel yetenekleri ile oldukça iyi web uygulamaları oluşturmak için yeteneği verir Web (eski IntraWeb) için VCL vardır. (Isim ya da altında) IntraWeb alıştığınız gibi sağ IDE, çalışır, ve her zamanki gibi Delphi kodu yazabilirsiniz. Özellikle zaten Delphi kod çok sayıda dükkan, geçerli bir web çözüm; Bu GUI bağlı değilse, olduğu gibi iş mantığı çok kullanılabilir.

Eğer kullandığınız Delphi hangi sürümünü söz etmedi, ama VCL demoları her iki Delphi 7'de Web ya Interweb (% DELPHI% \ Demos \ IntraWeb) ve Delphi 2007 (C için vardır: \ Documents and Settings \ All Kullanıcılar \ Documents RAD Studio \ \ WinXP'de 5.0 \ Demos \ IntraWeb \ Win32). (: Belgelerim \ All Users RAD Studio \ WinXP'de 6.0 \ Demos \ \ \ Documents and Settings C) Delphi 2009 başka bir konuma yerleştirmektedir. Bu yetenekleri iyi bir bakış verir gibi, demo olursa olsun Delphi sürümüne bulunur nerede Özellikleri ile başlamak istiyorum.

Yasal Uyarı: IntraWeb, VCL Web için, ya da CodeGear'ın / Embarcadero'da ile bağlı hiçbir şekilde duyuyorum. 1995 yılından bu yana sadece bir Delphi kullanıcı.

Sen gibi birçok dilde ve çerçevelerin artılarını ve eksilerini anlamak gerekir. Ben her üç (PHP, Java ve Ruby) biliyor ve onlara (artı diğerleri) tüm birçok uygulama yazdım, ama büyük ölçüde Ruby tercih ederim. Ben kadar ben diğer dillerde deneyimi yoktu eğer benim yaptığım gibi Ruby seviniriz emin değilim.

Ben herhangi bir büyük avantajı yapmak için çalışıyoruz ne için ya birinde var olduğunu inanmıyorum. Burada insanlar bol (umarım bir alev savaş olmadan) her seçeneği destekleyecektir.

Bunların hiçbiri tanıdık gibi neden her üç aynı küçük prototip oluşturmayı deneyin ve tercih hangi görmüyorum? En iyi seçenek, her bir çerçeve almak ve bu örneğin üzerinde çabaları baz etmektir. CakePHP, Ruby on Rails, GWT vs

Paradigmalar bir geleneksel kalın istemci uygulamaları oldukça farklıdır ve bu aşılmaz değil iken ben bir olan birini işe öneriyoruz - farkla yüz gidiyoruz büyük engel ne olursa olsun teknoloji almak web uygulamaları inşa etmek için nasıl öğreniyor kalkmak ve çalıştıran yalnızca web-app beceri seti.

Muhtemelen bir dil olarak Java ile daha rahat hissedeceksiniz Delphi kökenli geliyor ama ben PHP ve Ruby kullanılmaz önlemek için idare ettik yani gerçekten adil bir değerlendirme veremez.

Ne Java için söyleyebilirim web geliştirme temellerini var bir kez aşağı size farklı katmanları ve ayrılmış kaygıları ile yapılandırılmış bir şekilde kodu oluşturmak için izin, güçlü inanılmaz olmasıdır.

Bu gün sadece senin çözümlerini destekleyen kütüphaneler toplama ve seçerken, iş sorunları odaklanmak için izin açık kaynak API'ler, büyük bir zenginlik de var. Ayrıca otomatik test için destek bu karışımı içine atmak ve Java güçlü bir kombinasyon var.

Özellikle dili sevmiyorum rağmen, PHP muhtemelen öğrenmek için en kolay olanıdır. Ben onunla hiçbir deneyimi olmasına rağmen Ruby, çok geride olmaz.

O kurma ve bir web arayüzü korumak söz konusu olduğunda, Java, ben onu seviyorum rağmen, son derece zordur. XML dosyaları, JSPs, Java dosyaları, ... ile çok inceliklerini

Tabii ki hepsi çok kişisel, ama PHP ilgili web teknolojileri ile Java gibi dik bir öğrenme eğrisi yok.

Neredeyse dilin herhangi bir önceki bilgiye sahip olsa bile yükledikten sonra, hemen hemen üretken alabilirsiniz. O zamanlar PHP'nin popülerliğinin başlıca sebeplerinden olduğunu düşünüyorum.

  1. notepad ile yeni bir dosya oluşturmak
  2. tipi: <?php echo "hello!" ?>
  3. merhaba.php olarak kaydetmek

now access it as http://www.yourserver.com/hello.php And you'll see Hello!

İşte bu.

Web örnekler ve belgelerin tam ve MySQL gibi veritabanları ile PHP entegre etmek gerçekten çok kolay. Ben oftenly benim Delphi uygulamalar ve web siteleri arasında yapıştırıcı olarak MySQL kullanabilirsiniz.

Ruby (Ruby on) öğrenmek için hızlı ve büyük topluluk desteği vardır. Şimdi ben onunla rahat oldum, ben başka bir şey bir web uygulaması yazmak olmaz. C'est la vie - DHH Facebook'ta arkadaşım talebini reddetmiş raylar Benim tek olumsuz deneyim. ;)

Web geliştirme en zor kısmı yeni paradigma. Bir sonraki zor kısmı doğru çerçeveyi topluyor. Ben senin hususlar iki dil eklemek istiyorum:

  1. (Django ile) Python
  2. ASP.NET

Güzel bir paket içinde size çerçeve kararların bir sürü verir birçok yönden Microsoft yığını kesinlikle plaka kapalı potansiyel bir sürü hatalar alacaktır. Tabii ki, bütün paketi gibi olmayabilir. Ruby on bu bağlamda aynı tür bir şey (yani, size paketi veren, ancak Microsoft kadar değil).

Ama ne olursa olsun seçtiğiniz, (onunla başlamak için bir web dilidir beri PHP hariç) gibi önemli web çerçevedir.

Ve senin kararın önemli bir sürücü projenin büyüklüğü olmalıdır. Küçük bir proje üzerinde bile kötü yazılmış PHP çok kötü kendi ayağına ateş olmaz, ama herkes ilk kez öğreniyor zaman çok büyük bir proje kesinlikle dinamik bir dil çok karmaşık bir hal alabilir. Eğer sahip takımın türüne bağlıdır.

given the options, i'd go for ruby ... böyle son derece güzel, güçlü, anlamlı, tutarlı ve radikal bir dil çoğunlukla çünkü ... sen çok iyi bir tanıtım here alabilirsiniz ... artı yakut- on-raylar ve Merb (rayların birleşmiş olan 3) uygulamalar geliştirmek için çok verimli Environements / çerçeveler vardır ... ben şahsen sunucu tabanlı uygulamaların hızlı gelişimini için çok uygundur şey bilmiyorum ... Ayrıca yakut çok, komut dosyası için iyi bir ...

orada ben PHP ve Java hakkında sevmediğim pek çok şey vardır, ama en detaya ... benim başlıca suçlamalar Java oldukça ayrıntılı ve şişirilmiş olduğunu, olacağını alamadım, izin ve en çok kullanılan çerçeveler daha çok ... ve PHP korkunç var birini eleştirenler zaman API tasarım ve semantik tutarsızlıklar, hatta bazı sözdizimsel, oldukça çok ikinci en çok hızlı ... ve de değil, son zamanlarda çözüldü ... artı alıyorsanız rağmen, siz, stackoverflow birçok downvotes olsun dil ...: D

PHP geldiğinde (bunlardan sadece bir kısmı web hakkında allthough) Ancak, Java kullanmak için bir neden mevcut araçların büyük kestirmeniz olduğu ... iyi şey PHP almak çok kolay ... dağıtım neler olduğunu Bir sunucu üzerinde çalışan ... ve en sunucuları zaten PHP var ... bu yüzden yazılım yazmak istiyorsanız, o birçok sunucu üzerinde çalışabilir, PHP en iyi seçimdir ... bunu kullanmaya karar verirseniz, kendinize bir iyilik yapın ve akışı3, Zend, synfony, CodeIgniter veya CakePHP gibi ... PHP (Ben bile bu tür olduğu için tasarlanmış söylemeye cesaret ediyorum) birlikte bazı kod kesmek için kolaylaştırır, sadece uygun bir çerçeve / çevre ile kullanabilirsiniz ... ama hızla o dayanıyordu pişman olacaksın ...

microsoft yığını zaten olası bir alternatif olarak söz edildi ... kadar karar vermek size ... bu iyi, ama pahalı (lisanslar çok daha pahalı ölçeklendirme yapmak) ... ve IIS diğer sunuculara göre daha fazla kesinti var ...

personally, i'd suggest you use haXe ... size derlemek sağlayan çok güzel ve etkileyici bir dil,

  • AVM1 veya AVM2 baytkodu (flash player 6-8 ve 9-10 için sanal makineler)
  • neko baytkodu (neko web sunucuları, cinleri veya masaüstü uygulamaları yazmak için uygun bir çok hızlı ve hafif bir sanal makine vardır)
  • JavaScript kaynak kodu
  • ActionScript 3 kaynak kodu
  • PHP kaynak kodu
  • C + + kaynak kodu (neash kullanarak, sen, C + + ile en önemlisi ekran / grafik kullanımı çok kolaydır API, flash player API kullanabilirsiniz)
  • Android için Java kaynak kodu (şu anda prealpha, ama demo iyi görünüyor) ...

Eğer tek bir dil kullanmak

  • sunucuları yazmak (edilecek HTTP veya TCP)
  • Zengin müşteri yaratmak (bu javascript veya flash olabilir)
  • Hedef akıllı telefonlar (flaş akıllı telefonlar veya iPhone ya C ile + + (iyi, hala optimum, ancak ilerleme yapılıyor) ve, yakın gelecekte, Android değil ...
  • masaüstü uygulamaları oluşturmak

Bu haXe üstüne bir açık kaynak topluluğu tahrik dildir ... artı tabii ki haXe çok tutarlı bir OO API tasarıma sahiptir ve bu yüksek dereceden fonksiyonların, parametrized çeteleler, jenerik ve yapısal alttiplendirmesinde gibi birçok güzel dil özellikleri sağlar ... Bunu kullanmaya karar verirseniz ve haxelib yardımcı çerçeveler / kütüphaneleri için kontrol ediniz ... ;)

Ben Python ya da Ruby arasında seçim gerektiğini düşünüyorum. Hem ilgili çerçeveler ile benzer yetenekleri var. Ben büyük ölçüde bir üslup tercih olduğunu düşünüyorum, böylece hem dillerin sözdizimi bakarak vakit geçirmek gerekir.

Başlangıçta Python dikkate değildi çünkü, Django çerçeve üzerinde bu video check out: http://video.google.com/videoplay?docid=-70449010942275062

Pragmatik bir bakış açısıyla, Java muhtemelen en güç ve esnekliğe sahiptir, PHP muhtemelen en yaygın ama dikkatli olmazsan ben Vay be, bu kodu "dedi bir PHP uygulaması görmek için henüz (kötü kodlama teşvik etme eğiliminde güzel "), ve Ruby / Rails öğrenmek için kolay ve geliştirmek için gerçekten hızlı, ama her şey hemen hemen (ille kötü bir şey için karar) ve uzak uzaklaştıklarında olduğu" şeyler yapmanın Rayları "bir şekilde, bu dağınık alabilirsiniz.

If you're looking for easiest transition from Delphi, consider Flex. It has the same RAD interface-builder that you're used to in Delphi, it's backed by object-oriented ActionScript and since your site is internal you can mandate using Flash on all client computers.

Ayrıca, Flex kurallar. Gerçekten)

Web dünyasına Delphi dünyadan gidiyor? C # Delphi bir ruhu olduğu için, C # kullanın (tamam, bu ruhtur Anders Hejlsberg). C # öğrenirken Delphi benzer kavramların bir sürü bulundu.