Dreamweaver ile büyüyen geliştirme takım sorunlar / Out Çıkış

4 Cevap php

Bizim nispeten küçük geliştirme ekibi Dreamweaver biraz hasta oluyor. Biz güvenen konum sadece işlevselliği sisteminde, dosya kontrol edilir. Ekibi önümüzdeki birkaç ay içinde artacağına olarak biz bu sorunları ele almak gerekir.

Subversion bizim dikkatimizi çekmiştir ama bizim ihtiyaçlarını uygun olacaktır emin oldu.

Tüm ihtiyacımız birisi biz sunucudan istemek için önce belirli bir dosya üzerinde çalışıyor ve bir kontrol dosyanın herhangi bir geçersiz kılma engellemek için olsun veya olmasın haberdar olmaktır.

Genel en iyi geliştirme uygulamaları herhangi bir öneri veya tavsiye çok duyacağız.

Şimdiden teşekkürler.

4 Cevap

Bu genellikle SVN ile yapılır yolu değil "blok" insanlar için sormak yoldur: Aksine birkaç geliştiricilerin aynı dosya üzerinde çalışmak için, SVN sağlar ve değişiklikler yapılmış, her biri daha sonra "birleşti" vardır.

Bu birleştirme çoğunlukla otomatik; o (gibi iki Geliştiricilerin bir dosyanın aynı bölümünü değiştirilmiş zaman) "çok karmaşık" olduğu zaman ancak, bir insan developper tutulmalıdır hangi hangi değişiklikler gösteren "çatışmaları", çözmek zorundadır.

Birleştirmelerinin tarafından çalışma bu şekilde yerine kilitler, ilk başta biraz sıradışı görünüyor, ama onu bir kez olsun (you'll need to take some time to explain your team about it, and how to use it efficiently, of course), gerçekten güzel çalışıyor: ben, 10'dan fazla Developpers ile projeler üzerinde SVN kullandım kesinlikle hiçbir sorun (a few conflicts once in a while, but you solve them and that's it).

Diğer taraftan, dosya kilitleme yani tek bir developper tüm ekip engelleyebilirsiniz üzerinde çalışabilirsiniz: Bir dosya bir adam tarafından kilitlendi, ve o bir kahve molası için giderse ne olur? Ve bu aynı anda, bir başkası çalışma yapabilmek için aynı dosyayı değiştirmeniz gerekir?

SVN hakkında daha fazla bilgi almak için, this online book de bir göz atabilirsiniz. Bu yararlı bilgiler çok vermek :-) (you will probably not need all of that, but a quick look can do no harm ^^ )


As a sidenote, if you are developping in PHP, on a big application, an IDE like Eclipse PDT can help a lot ; and there are plugins, like Subversive, that can be used to integrate SVN access into Eclispe.

Eğer içine bakabilirsiniz sürüm kontrol çözümleri vardır. Eğer benzer dosyaları üzerinde çalışan insanları kısıtlamak istediğinizden emin misiniz? Kullanıcılar geliştirme şube çatal ve herhangi çatışmalarda birleştirilmiş olması gerekir kontrol ederken, kendi olabilir. Versiyon bazı kontroller sizin için çatışmaların en işlemek için araçları ile geliyor.

Başka bir geliştirici için değişiklikler yapmak gerekebilir dosyaları kilitlemek için her zaman iyi bir fikir değil. Dosya ödeme ile kişinin ofis dışında olduğunu ve kendi makine ulaşılmaz ise içine çalıştırabilirsiniz bir sorundur.

Size sahip ZORUNLU işlevselliği ise versiyon denetimlerin çoğu böyle bir şekilde çalışmak için şube yapılandırmak için izin verir.

CVS, SVN, Git, SourceSafe, ClearCase: sürümü birkaç vardır dışarı kontrol

Dreamweaver ile SVN kullanmaya karar verirseniz, ide içine bazı komutları entegre bir uzantısı var: Subweaver

Subversion ekibimiz için ok. Biz dosyaları kilitlemek veya varsayılan kopya-değiştirme-birleştirme modeli kullanmalısınız eğer karar vermek için çalışıyoruz. Eğer bana aynı dosya üzerinde birden çok geliştiriciler olurdu zaman bazı örnekler verebilir misiniz. Bir tek adam bir iş olamaz neden ben göremiyorum gibi biraz bizzare geliyor.