Yönetici Log-In Geliştirme

3 Cevap php

Ben oturum yöneticiler için yeteneklerimi geliştiriyorum ve ben yönetici oturum açma sayfası oluşturma noktasına değilim, ama ben biraz iyi yer koymak için nereye kadar ayrılıyorum.

Ayrıntılar için, bu bir MVC framework parçasıdır ve yönetim kısmı da kendi klasörü içinde - / admin '; böylece uygulama sitenin ortak bölümünü tamamen ayrıdır.

Ben sitenin geri kalanından ayırarak güvenlik için kendi php dosyasında gerçek log-in sayfasını yerleştirmek istiyoruz. Onlar bir büst varsa bu şekilde, hepsi büstü yok. Bu log-in olarak aynı PHP dosyası olmalı, ya da başka bir dosyada bulunması gereken, ya da tüm bu sadece çerçevesinin parçası olmalıdır - Ancak, daha sonra log-in isteği işleme noktasına olsun?

Herhangi bir öneriniz çok takdir.

EDIT:. Sadece bazı açıklama için, bu kullanıcı sistemin herhangi bir tür oluşturmak benim ilk kez, bu yüzden :) (Herhangi bir iyi öğretici / örnek bağlantıları büyük ölçüde de takdir edilmektedir)
sitenin yönetici kısmıdır lütfen bana ayı bu kendi klasörüne ama ön uç vb gibi aynı temel dosyaları, sınıfları kullanır - gerektiği gibi dosyaları sadece yönetici bölümünde yazılır. Ayrıca, bir 'admin', sadece belli bir kullanıcı türüdür - roller ve izinler zaten anladım edilmiştir.

Ben sadece bir sabit zaman başlangıç ​​yaşıyorum - özellikle de giriş formu koymak / uygulamak. Ben güvenlik oturumu için fiziksel olarak ayrı bir dosya olması için iyi olacağını düşündüm, ama bu durum olmayabilir bkz.

3 Cevap

Yönetici hem de kullanıcılar için aynı giriş sistemini kullanarak uygulamayı basitleştirmek sağlayacaktır. Öncelikle, sadece bir giriş formu oluşturmak gerekir. Admin bölümü aynı kod temeli parçası ise İkincisi, site genelinde kullanılan tüm sınıfların erişmek mümkün olmaktan büyük bir yarar elde edersiniz. Bir MVC mimarisi kullandıysanız, muhtemelen sitede gibi admin aynı modelleri kullanmak isteyeceksiniz. Eğer vermedi bile, yönetici bölümünde (temel sınıflar, veritabanı soyutlama katmanı, paylaşılan ayarlar / yapılandırma, vb) için yeniden kullanabileceğiniz bir sürü kod muhtemelen hala var.

Ben mesajların kalanı ile katılıyorum, Yönetici aynı iş-akışı içinde olmalıdır. İşte bir g ood example to reference.

Ben yönetici kullanıcı sadece kullanıcı başka bir sınıf olması (ya da normal bir kullanıcı için bir seçenek olması) gerektiğini düşünüyorum. Bu yaklaşım ile yanlışlıkla normal bir kullanıcıya erişim hakkı vermek biraz daha fazla şansı var dikkat edin.