Drupal araştırma stratejisi (özel veya hazır modül)

2 Cevap php

Drupal ile yapılmalıdır bazı proje bir açıklama almak ve (çekirdek ve en popüler modüllerin ötesinde) bazı extra-functionality gerektiriyorsa, nasıl Nasılsınız bunu yapacaksın karar veriyorsunuz?

Do you spend a day or two (or week?) searching for all possible modules, narrowing down the list? What is the cricial point to start writing own module? What is the cricial point to start altering some more or less suitable module?

Daha net olmak gerekirse, ben Drupal 5 bir süre Rezervasyon sistemi yapacağım hayal sağlar, ama tam olarak ne istiyorsun hiç modüller vardır.

Bunun üzerine Drupal proje oluşturmak için zemin seçimi söz konusu olduğunda en önemli artıları ve eksileri nelerdir?

2 Cevap

Ben önceden oluşturulmuş modülü sadece kullanacaktır:

  • Bu UI amaçlıdır. Örneğin, bir resim galerisi.
  • Gerçekten, gerçekten iyi, (görünümleri örneğin modül veya imagecache gibi) consolideted edilen bir görevde uzmanlaşmış ve bunu iyi yapar, ve bu benim amaca hizmet ediyorsa whithout herhangi bir değişiklik (çünkü gereksinimleri adapte olabilir, çünkü bu sadece, uyuyor bir API ya da bu gibi uzantı noktaları sunuyor, çünkü onlara uygun, ya da yapmak)
  • ne ulaşmak için ihtiyaç sisteme periferik ve orada benzer bir şey yapacak bir modül var ve onu değiştirmek ve daha sonra onu korumak kolaydır

Ben kendi halinde yapacak:

  • işlevselliği benim sistem için "çekirdek" ve uyan bir modül yok
  • Ben buldum modülleri, yeni aktif değil yapılmaktadır kodlu dağınık, vs vardır ..

Aslında ben genelde avantajları daha onlarla daha zahmetli olan riski, yabancı yenilerini benimsemek yerine, ben toplam üzerinde kontrole sahip olan, benim kendi modülleri kodlama tercih ederim ...

Ben gerçekten bunu yapmak istiyorum ne bağlıdır söyleyebilirim. Ne yapmak istediğiniz karmaşık değildir, ve bunun için bir modül bulamazsanız. Şansını Eğer o kendi yapım harcanan olurdu aramaya daha fazla zaman harcama sonuna kadar, bir ya da yakın birini bulmak bile. Bu çizgi nerede, Drupal ile ne kadar yetenekli olduğunuzu ve ne kadar samimi bağlıdır. Parçacıkları bir sürü ile sona küçük özel modülleri çok yapıyor sonra oldukça hızlı yeni modüller yazmaya yapım yeniden kullanabilirsiniz.

Bazen hatta bir modül almak ve aslına ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için, bunu değiştirmek için kendi yapabilirsiniz. Benim için, ben genellikle bir modül bulmak için çalışırken bir kaç houres daha fazla harcamak asla. Daha sonra bunu bulamazsa, genellikle bulunuyor

  1. Korunur ve yol eski değil.
  2. Hala geliştirme

Başlamadan bir baş biraz olsun bile kötü bir veritabanı tasarımı ve benzeri ile, sonunda mücadele sonunda olabilir. Ama yarım orada kod başkalarını kullanarak kırılma noktası nerede olduğunu söylemek zor. Bu ne kadar zor bağlıdır veya ne kadar süre YOU bunu kullanarak elde mücadeleler vs, bunu yapmak için, harcamak zorunda.