PHP, MySQL - DB sınıfı veya bir Combo Grup Sadece (DB Class + Sonuçları Sınıf)

1 Cevap php

benim sorular mysql / php arayüzü için tanımlanmış sınıf nesnelerinin ilgilendirmeyen:

Aşağıdaki yöntemin hangisi bir tasarım açısından iyi olduğunu ve neden (birbirlerine göre avantajları / dezavantajları):

  1. MySQL / PHP arayüzü soyutlayarak doğru ezSQL gibi tek bir sınıf kullanmak?
  2. DB Bağlantı Sınıfı ve Sonuçlar Sınıf bir arada kullanmak için?

Say, ben bekar ezSQL gibi sınıf veya DB Sınıf ve Sonuçlara bir combo kullanmalısınız, bağlantılar eklemek her sonuç için bir resim eklemek, vb bu girdiyi düzenlemek için bir bağlantı sağlamak zorunda olan bir arama motoru kurmak istiyorum class?

Ayrıca, sonuçları Sınıf olmadığını tüm resultset veya tüm resultset tek bir sonuç temsil eden bir nesneyi kapsayan bir nesneyi temsil etmek tanımlanmış olmalıdır? 2.000.000 girişleri ve eşzamanlı 500 sorguları bir veritabanı için ikisi arasında herhangi anlamlı bir performans farkı var olurdu?

Başka ilgili bir soru:

3) Yukarıdaki seçeneği 2 için, sonuç döngü tüm sonuçları vermek için Sonuçlar Sınıfı işlev içinde konulmalıdır veya sonuç döngü Sınıfı dışında olmalıdır?

1 Cevap

Ben bir DB bağlantı sınıf inanıyorum ve set sınıfları gerekli tüm vardır sonuçlanabilir. Aslında, bu uygulamanın karmaşıklığına bağlıdır genellikle her DB tablo tablonun işleme için bir sınıf ve bir DAO sınıfa sahip olabilir. Genellikle, ben tablosunda tek bir satır eşleştirmek için bir sınıfı kullanır ve sadece tüm sonuç kümesini temsil nesneleri dizi kullanın. Tablo sınıfı sadece tablo sütunları değişkenleri ile, C bir yapı türüdür. Loop vb. 3'e sordu) DAO sınıf olmalı