SEO. Html v / s jsp / php / etc yararları?

5 Cevap php

Bu belki de o, aptalca bir soru gibi gelebilir. Ama ben sadece benden saklanıyor sır bilgi yok olduğundan emin olmak için çalışıyorum.

Ben düz html geliştirmek ve ajax ile benim arka-uç kanca kadar ekstra çaba koyarak seçeneği varsa Tamam, bu yüzden, ben bunun için gitmek istiyorsun?

Anlamı, böyle üstbilgi, altbilgi ve navigasyon gibi dosyaları dahil PHP / JSP kullanabilirsiniz. Bu işlem, dosya, kullanıcı, istek üzerine yer almaktadır.

Ama alternatif olarak, ben vb serbest bırakılması üzerine üstbilgi, altbilgi, navigasyon, bir HTML dosyasını derlemek için bir ant build dosyası kullanabilirsiniz. Ama bu biraz çaba gerektirir.

Bu bir AJAX v / s non-AJAX soru ve sonuç çıktı dosyası her iki durumda da aynı dosya uzantıları dışında değil olduğunu, unutmayın.

5 Cevap

Belge uzantısı (*. Html / *. Php / *. Aspx) arama motoru sıralamasında için hiç fark etmez. Bir an için sayfa içeriğini dışarı bırakırsanız, ne URL'leri açısından önemli olduğunu:

  • mantıklı ve tutarlı bir URL yapısı, ideal bir ağaç yapısı.
  • URL'lerinizdeki doğru anahtar kelimeleri kullanarak, çizgilerle ayrılmış.
  • önlemek mümkün sorgu dizeleri kullanılarak ise "?" URL'lerinizdeki (daha az önemli alıyorum, ama küçük arama motorları için hala geçerli)
  • sitenizin genel 'taranabilirliğini' (sitedeki tüm sayfalara düz metin bağlantıları, bir robots.txt istisnalar doğru kullanımı olan, bir XML site haritası olan)

Sen, 'hide' biraz hemen hemen tüm sistemlerde dosya uzantısı türü kolayca yapabilirsiniz www.acme.com / mycms gibi bir şey. Ardından php / safyaadı / ve yaparak istenen URL ayrıştırmak mycms.php var.

İyi modern web çerçeveleri size URL yapısı tam kontrolünü sağlayacak, örnekler Django ve ASP.NET MVC vardır.

Zor bir şey yerelleştirme olduğunu. Birçok öneri vardır:

  • Her dil için ayrı bir site kullanımı (acme.com / acme.co.uk / acme.de / acme.ch)
  • ayrı bir subdomain (en. acme.com / de. acme.com) kullanın
  • bir uzantısı www.acme.com / safyaadı kullanabilirsiniz. en. html
  • Bir kök 'klasöründe' www.acme.com/ en / safyaadı kullanın

Ben şimdi için 'kök klasör' yaklaşımı yerleşmiş düşünüyorum, ama diğer yaklaşımlar için iyi argümanlar da vardır.

İyi bir URL yapısının Örneğin, bu çok yerinde bir göz atın. :-)

'Düz HTML' ve sunucu tarafından oluşturulan HTML aynı olmalıdır. Ayrıca, örneğin, querystrings bir 'SEO dostu' bir şekilde davranmak, yapmak için sunucu işleyicileri kullanabilirsiniz.

Spidering arama motoru javascript yorumlamak için rahatsız gitmiyor gibi içeriği görüntülemek için AJAX kullanan bir HTML ve javascript sayfa aslında arama motoru görünürlüğünü azaltır. Arama motoru içerik herhangi görmezsiniz.

Neyse ki, çoğu arama motorları RSS veya ATOM böylece sitenizde bir haber besleme eklemeyi unutmayın anlıyorum.

HTML statik sayfaları sunucu kaynaklı olanlardan biraz daha hızlı ve hız SEO bir faktör değil ancak önemli bir tanesidir.

Ben sunucu yapımı HTML üzerinde oluşturulan HTML görüntülemek için tercih iyi bir fikir olabilir bazı senaryolarda, otomatik bir komut dosyası aracılığıyla bunu özel olarak eğer düşünüyorum: -

  • Bir veritabanından sunucudan herhangi bir veri yüklemek zorunda değilsiniz zaman.
  • Sayfaları kullanıcı etkileşimine yanıt olarak sık sık değişecek, ve değil zaman.
  • Eğer (işleme komut HTML üretmek için alacağı zaman) değerli saniye kaydetmek istediğinizde

Eğer popüler bir web sitesi kurmak istiyorsanız, ancak sunucu scripting çeşit kullanarak bugün dürüst olmak neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Web sitesi özellikleri ve gereksinimleri hızlı değişiyor ve yeni gereksinimler sıklıkla uygulanmaktadır kolay ve hızlı sunucu komut dosyası kullanarak olmasıdır.

Bu yüzden en iyi yatırım düşünüyorum verilerinizi hizmet sunucu scripting (Herhangi bir PHP / ASP / JSP) seçerseniz.

Etkin içeriği çok statik html içeriği alınır sürece Şimdi Ajax hakkında, ben, sunucu komut dosyası olmadan çok iyi bu işi yapabilir bilmiyorum.

Eğer veritabanları dahil olacak ediyorsanız, komut dosyası gerektiren gidiyoruz.