Ubuntu bir üretim sunucusu çalıştırmak için kabul edilebilir bir dağıtımdır?

19 Cevap php

Ben büyük bir Linux uzmanı değilim, ama benim Ubuntu masaüstü çalışan rahatım. Ben de benim ev ağı için, hem de sunucu olarak Ubuntu çalışan küçük bir deneyimi var.

İşte, Linux tabanlı bir şey uzağa mevcut Solaris tabanlı kurulum geçiş düşünüyoruz. Bizim sysadmin RedHat Enterprise veya CentOS gibi bir şey için bastırıyor. Ancak, aynı zamanda, o (benim gibi!) Geliştiriciler için bastırıyor oluyor makineyi çalıştıran bir rol daha almak.

Sanırım sunucu için Ubuntu ile gitmek düşündüren geri itmeye çalıştım. RedHat ile çok az farklı olarak geliştirme ekibinin çoğunluğu, Ubuntu deneyimi vardır. Ancak, sysadmin Ubuntu bir üretim sunucusuna için gerçekten uygun olmadığını söylüyor.

Bizim ölçeklenebilirlik ihtiyaçlarını ikinci max başına muhtemelen düşük çift haneli istekleri yüksek değildir. Güvenliğiniz için, biz olması gereken "oldukça güvenli." Diğer bir deyişle, kredi kartları veya tıbbi kayıtları, sadece e-posta ve böyle depolamak değil. Esasen, biz ondan Raylar ve PHP web uygulamaları Ruby on hizmet olacak.

Ne tam bir üretim sunucusu için bir aday olarak Ubuntu diskalifiye?

19 Cevap

Eğer Wikimedia sonra gereksinimleri ile siz de ok olmalı, Ubuntu kullanabilirsiniz.

Takım Ubuntu deneyime sahiptir eğer uygulamaların kanama kenar kümesi gerekmez Ama, eğer, belki Debian, sunucu altyapısı için iyi bir seçim olacaktır.

Ubuntu çok iyi çalışan sunucular için uygundur.

Normalde bir düğüm noktası ücretli destek seçenekleri olmaması, ancak Ubuntu onlara sahiptir: http://www.ubuntu.com/support/paid

Hiçbir şey kesinlikle bir sunucu dağıtımı olarak Ubuntu kaybedeceğinizi. Hatırladığım kadarıyla, Ubuntu hatta bir sunucu odaklı varyant (Ubuntu Server) vardır. Ubuntu az üretim hazır hale şey kendileri bakımından doğrudan sorumlu olan birileri tarafından "sahibi" değil yazılım paketleri ve paketlerin kadar sıkı test yok olmasıdır. Ayrıca, Ubuntu temelde sadece Kararsız Debian mevcut sürümleri kapmak ve onları biraz bırakmadan önce onları parlatır.

Kısacası: buggy kararsız yazılım şansı daha yüksek.

Ben kuvvetle (Lenny gelecek yıl serbest olmalıdır) Debian kararlı veya test öneririz. Yönetim araçları aynı, ama emin yayımlanan yazılım güvenilirdir hale koymak çok daha fazla bakım var. Debian seyrek bırakmadan için eleştiri bir sürü alır, ama son derece güvenilirdir.

actually has to get serverfarms to play nice biri olarak konuşan ve var actually used Red Hat Enterprise ve Ubuntu LTS, ben Ubuntu ve uzak iyi ve iyi desteklenen sistem olduğunu söyleyebilirim.

Bu denetim amaçlı, takım elbise gerçek satıcıları tercih ettiğini söyledi. Yani Red Hat alt sistem olsa bile, kurumsal altyapısının bir sürü gerektirir Linux Linux Red Hat olması gerektiğini, kullanılacak ise.

Orada ovmak yatıyor.

Bu muhtemelen çok yararlı olduğunu biliyorum ...

Sistem yönetimi sıhhi tesisat gibi. Gerçekten eğilimleri kova istemiyorum. Herhangi bir tesisatçı sizin boru bakmak ve sorunu anlamaya muktedir istiyorum.

Ben Ubuntu sunucu olarak harika çalışıyor eminim, ancak sizin SA sizden daha onunla rahat olduğunu daha önemli. Eğer 10 nasıl yönettiğiniz, 100 veya 1000 dağıtımlar arasında farklıdır. Sizin SA muhtemelen altyapısını (LDAP, NFS, paket yönetimi, yapılandırma yönetimi, vb) kurmak vardır. Artı yol boyunca size yardım etmek belgelerin bol olmalıdır.

Ben birçok kişi CentOS tavsiye ve iyi bir sunucu dağıtımı gibi görünüyor, ama ben rpm / yum büyük bir hayranı değilim gördüm. Ben de Debian denedim ve bazı sunucu yazılım (bağımlılık sorunları) yükleme sorunlarla karşılaştı. Ben sadece şimdiye kadar Ubuntu farklı bir şey ihtiyacım olmadı.

Burada bir sunucu dağıtımı bakmak bir kaç şey vardır:

  • Good package manager and default repositories - Bu çok önemli olduğunu düşünüyorum - bu önemli ölçüde sunucusu kurma harcamak gereken zaman miktarını azaltır
  • File/directory organization that I'm familiar with - Ben Debian veya RedHat tabanlı sistemler ya sopa deneyin
  • Has lots of users - Daha fazla insan kullanmak, daha belgelerine çevrimiçi bulabilirsiniz
  • Decent release cycles - Ubuntu Sunucu LTS büyük olduğu, 5 yıl var
  • Stable software
  • Quick, responsive, secure

Ve ben Ubuntu Server, tüm bu kriterlere uyan düşünüyorum. Ben son 2 yıldır Ubuntu Sunucu 6.06 kullanarak oldum ve ben şimdiye kadar onunla çok mutlu oldum.

Soru ticari desteğe ihtiyacı olup olmadığı; birçok kuruluş, destek almak için mümkün olan üretim yazılımı kullanmak için bir ön koşuldur. Eğer Debian projeden desteğini alamazsın gibi bu, Debian diskalifiye olabilir. Eğer Canonical destek almak gibi Ubuntu için, bu farklı.

Biz Ubuntu Sunucu LTS üretim sunucuları için bültenleri (Ubuntu 6.06 LTS ve Ubuntu 8.04 LTS yükseltilmiş bazı sunucuları) kullanın. Bültenleri ve 5 yıl destek iyidir arasında 18 ay ile Uzun Vadeli Destek sürümleri - Sıradan bültenleri için 6 aylık bir sürüm döngüsü bir üretim ortamı için çok hızlı.

Ubuntu ilgili düşünmeye bir şey: Eğer kullanmayı planladığınız sunucu paketleri ubuntu ana depoları parçası Bak eğer - o zaman tam güvenlik destek sunmak ve paketler ubuntu tarafından daha fazla test alır.

Ama evren depoları varsa onlar herhangi bir güvenlik yükseltmeleri garanti etmez (ama en çok, onlar da güvenlik güncellemeleri alacak)

Ben şahsen sunucular için RHEL / CentOS tercih ederim. Odak sunucularında olduğunu ve onunla daha fazla deneyime sahip.

Hatta son sürümü (Intrepid Ibex), ve son LTS sürümü aracılığıyla (Hardy Heron), onlar masaüstünde odaklanmış oldum. Masaüstünde odaklanarak kendi sunucu desteği arkasında olmuştur demektir.

Ubuntu sunucuları için iyi bir aday var mı? Belki, belki de değil yet . O biliyor ne olsa, bu zaman ve çabaya değer olabilir.

Under a competent sysadmin, both the Distros can become great servers. A competent sysadmin should also be able to switch between a few unixes/distros instantly.

Ben Oracle / IBM ya da diğer büyük üreticilerin yazılımı yüklemek niyetinde olmadığını, onlar size destek için RHEL veya SUSE kullanmak isteyebilir düşünüyorum. Az şirket Ubuntu veya Centos destekler.

O zaman Ubuntu (ya da Debian) ile aşinalık yararlanmak ve onunla sopa gerekir, 3. parti ya da büyük satıcı yazılım kullanmak istemiyorum varsayarsak.

Lütfen sistem yöneticisi herhangi bir iyi ise, o hiçbir zaman Ubuntu / Debian öğrenmek gerekir.

Ben beri 7,04 ve başka bir şey beri Ubuntu kullanıyorum. Benim sonraki VServer (Slicehost) ile kullanıyorum.

Biz canlı sunucularında bir çift Ubuntu kullanmak ve bu makineler üzerinde çalışıyordu ne kadar güzel, sadece diğer gün yorumladı. Bizim geliştiricilerin kendi makinelerinde Ubuntu çalıştırmak, bu yüzden canlı sunucuya geldiğinde biz nasıl tüm eserlerini her şeyin nerede olduğunu biliyorum ve. Bu başlı başına büyük bir avantaj olabilir. Biz de RHEL4 ve RHEL5 ve Centos4 sunucuları çalıştırmak, ama ben her zaman bulmak nedeniyle dışarı ve gün Ubuntu gün kullanarak Ubuntu makineler üzerinde çalışan bir zevk.

Bildiğim kadarıyla istikrar gider gibi, bir sunucu üzerinde çalışan ana yazılım hızla ve kökten değiştirme eğiliminde olmadığını akılda değer taşıyan. Örneğin, ben Ubuntu Apache yüklemek radikal, sıcak yeni bir versiyonu olduğunu düşünüyorum, ama RHEL veya CentOS üzerinde yüklü olarak hemen hemen aynı sürüm değil.

Yani benim iki penneth için, biz gelecekte Ubuntu sunucuları toplama olacak bir seçim verilir.

Kalkınma hemen hemen aynı Red Hat veya Ubuntu ya da üzerinde olacak. Ben sysadmin tercih ne olursa olsun gitmek istiyorum.

Dağıtım adı altında tüm altında, bu almost (ve ben bir milyon buts bu demek) hep aynı Linux. Sadece komut satırı üzerinden tüm bu yapıyor için gidiyoruz, sonra hemen hemen her dağıtıma sizin için çalışacak. Her yüklediğiniz paketleri bağlıdır ve elle şeyler yapmak için ne kadar istekli. Eğer çekirdek içine sağ muck ve bir sürü düzenleyebilirsiniz eğer yazılımın en sertleştirilmiş, verimli parça içine Ubuntu açabilirsiniz.

Sizin seçim gerçekten istediğiniz özelleştirme ve destek miktarına bağlıdır gerekir. Ubuntu çok iyi desteklenen ama aynı zamanda oldukça büyük bir ayak izi vardır. Ben şahsen sunucular için Arch ve Gentoo kullanmak, ancak çünkü onların DIY doğası, destek bulmak zor olabilir. Ben şahsen Debian öneriyoruz. Bu Ubuntu kolaylığı ve güçlü bir destek topluluğuna sahiptir.

Bir sunucu ortamı için bir dağıtıma uygun hale mevcut desteğin yanı sıra başka sorunlar vardır. Iki (birbiriyle) biggies vardır (1) Nasıl yazılım kenarını kesme, ve (2) yayın döngüsü nedir?

(Fedora gibi) Ubuntu daha fazla kesme kenarı yazılım sahip olma eğilimindedir, ve "sunucu dağıtımlar" yazılımın yeni sürümleri de mevcuttur. Acımasızca henüz üzerinde dayak henüz sürümlerini çalıştıran risk bir miktar var. Bu bağlamda, Ubuntu daha olgun sürümleri sadık RHEL veya Centos, daha bir sunucuda daha az tercih edilir.

Bazı Sysadmins uzun salınım döngüsü ile dağıtımları tercih ve Ubuntu onun LTS sürümleri ile bu işlemek için çalışır.

Bu sorunun cevabı oldukça özneldir. Sizin SA muhtemelen CentOS ile daha rahat olduğunu, böylece bu durumda büyük olasılıkla en iyi seçimdir. Birden fazla SA farklı dağıtımları ile ayarlanmış bir çeşitlendirilmiş bir beceri ile orada olsaydı, ben çoğunluk ile rahat hissediyor ne için gitmek söyleyebilirim. Debian / Ubuntu (yüklü sağ paketleri ile) sunucular için iyi dağıtımları, ve CentOS çok büyüktür.

Ben CentOS muhtemelen güvenlik amaçlı iyi olduğuna inanıyorum. Ancak, bu, yine oldukça özneldir.

Benim deneyim paylaşmak istiyorum: Ben mütevazi bir Ubuntu masaüstü kullanıcısı olmaktan bir sunucu yönetici olmak atladı ve ben pişman değilim! Ben Ubuntu yüklü küçük bir VPS ile başladı ve şimdi günde binlerce sayfalık büyük bir adanmış Servs onlarca duyuyorum, ama yine de Ubuntu ile! (Ve aynı zamanda nginx tahnks)

Debian sunucusu olarak kullanmak için Ubuntu daha stabil olan gelince, paketi çok karanlık olduğunu, çok nadir durumlarda doğru olabilir. Böyle bir sorun hiç Debian orada iken bu yıllar boyunca, ben, Ubuntu paketini yüklemek için küçük bir zorluk var (nsd3 denilen büyük bir dns sunucu durumunda) karşılaştığında yalnızca bir örneği.

Buna rağmen, ben yine de, çünkü kestirme komutları Ubuntu tercih ör Yerine '/ etc / init.d / blabla restart' ve 'hizmet blabla restart'.

Bu, hemen hemen tüm takım Ubuntu bilgi çalışma beri, uyarlama bir kişi (yönetici) bir durumdur. Zor Ubuntu için itin.