PHP + MySQL Web Stats

1 Cevap php

Sizlerin bazı web sayaçları backend yapmanın en iyi yöntem üzerinde ne vardı fikirleri merak. Ben PHP ile indirmeler takip edilecektir, ben günde yaklaşık 1,5 milyon "indirme" bakıyorum ve ben saklamak olacak bütün "kullanıcı adını" ve "downloadid" olacaktır. Muhtemelen çok zaman? En iyi yolu ne olurdu? Her günün sonunda tüm yinelenen downloadids derlemek ve "gün" ve "downloadid" tarafından endeksli ve daha sonra bir "sayısı" sütunu ekleyin başka bir tablo yapmak gerekir?

Açıkçası hem tablolar 3 ay sonra, ben "ay" ve "sayısı" ile "downloadid" tablosunu yoğunlaşabilir, çok büyük olacaktır. Ben sadece daha iyi yöntemler olup olmadığını görmek için çalışıyorum? Bir kez daha, ben bir PHP / MySQL yaklaşımı tercih ederler.

Düzenleme: Ben gibi bir şey kullanabilirsiniz: http://www.infobright.org Açıkçası ben on-demand istatistikleri yukarı çekmek gerekir, ama okumak için yazı büyük olasılıkla 1000:1 olduğunu

Thanks, James Hartig

1 Cevap

Ben birden fazla tablo yapmak istiyorum neden gerçekten emin değilim. Eğer tablonun büyüklüğü endişe duyuyor musunuz?

Muhtemelen sadece bir kimlik, zaman damgası ve indirme kimlikleri ile bir satır olarak, bir tablodaki her bir ziyarette takmadan iyi olurdu. Düzgün yazılmış SQL sorguları verileri sorguda WHERE deyimi kullanılarak eklenir sonra belirli gün ve saatlerde veya belirli indir kimlikleri için verileri çekmek için izin vermelidir.

Umarım ki olur!

EDIT: This article 6 milyar satır ile bazı testleri çalıştırır. Ne söyleyebilirim itibaren, MySQL bile hala bu satır ile çok sayıda oldukça hızlı çalışıyor.