PHP ile OpenSocial bütünleşmesinin en iyi yolu nedir?

2 Cevap php

Ben PHP / MySQL ile yazılmış benim web uygulaması üzerinde OpenSocial'ı uygulamak için arıyorum. Bu yapıyor hakkında gitmek için en iyi yolu nedir?

Örneğin, yol boyunca seçenekler vardır? Bir yol diğerinden daha iyi midir? Burcumda iyi bir ilk sürümü için ne olmalıdır? Ben sadece 1. sürümü için çalışma almak istiyorum, Opensocial özelliklerinden daha ekleyerek mantıklı bir yol var mı?

2 Cevap

İlk durağı google's OpenSocial PHP Client de olacaktır. Ayrıca okumak için güzel bir orada var MySpace forum thread.

İşte bu.

Birçok kütüphaneleri genellikle (MySpace gibi) belirli OpenSocial sağlayıcı kendi lezzet olacak, orada vardır. Here is a link to Myspace's, biz uzun zaman önce kazandı özel bir kitaplık dışarı haddelenmiş olarak ben şahsen kullanmış olmama rağmen.

Unutulmaması gereken ilk şey, hiçbir iki OpenSocial sağlayıcıları aynı olmasıdır. Myspace vb Hepsinin etrafında çalışmak için çok az yanlışlıklar var Hi5, Friendster, Ning, farklı olmasıdır. Bu alışın.

Şimdi, etrafında çalışmak zorunda ilk sorun OpenSocial sunucudan farklı bir etki üzerinde çalışan istemci tarafı kodu olmasıdır. Bu vb tüm xhtml, javascript, OpenSocial tuvale uygun olmalıdır anlamına gelir. IE6, bu QuirksMode faaliyet gösterir. Doğru, berbat? Ne yapmaya karar sona erdi OpenSocial bir iframe sitemizi yüklemek sahip oldu.

Ben bir süre önce bu konuda bir tanıtım slayt güverte yazdı. Biraz güncel olabilir ama temel fikir, hala bugün de geçerlidir. You can download the slide deck here.