Ben PHP Framework gibi Yii seçiminde doğru seçim yapmak muyum?

5 Cevap php

Ben yeni bir web sitesi geliştirme başlamak üzereyim ve PHP Altyapıları üzerine araştırma yapıyor. Ben gelişmiş bir PHP geliştiricisi değilim, ama şimdi birkaç yıl için (asp.net in) web siteleri ve uygulamaları geliştirmekteyiz.

Benim web sitesi öncelikle (jQuery kullanarak) ve web hizmetleri için çok sayıda çağrı yapma AJAX-tabanlı olacak. Biraz araştırmadan sonra, burada ben ile geldi ne:

CakePHP: Başlangıçta bu geliştirmeye başladı, ama çok karmaşık buldum. Eğer kullanmak ve öğrenmek bütün bu yeni şeyler sadece biraz zor oldu kullanmak, bu yüzden şu an için bir kenara koymak için zorlar gerçektir.

Zend: çerçevesinin performansı biraz şüpheci beni bırakır, ama web hizmetleri oluşturmak için büyük destek olduğunu duydum. Ben de biraz karmaşık olduğunu duydum.

CodeIgniter: Bu birini kullanarak değil hiçbir gerçek nedeni. Ben CodeIgniter ve Yii çok benzer, ancak Yii biraz daha hızlı ve PHP4 un gerekli kodu (I PHP5'ta sadece gelişmekte planı beri) yoksa okudum ne göre.

Bildiğim kadarıyla Yii gibi, bu konuda beni korkutmak tek şey o küçük bir topluluk var bu yüzden diğer çerçeveler daha yeni olduğunu vardır. Ayrıca Zend aksine (benim anlayış sadece SOAP) web servis desteği bir ton var görünmüyor.

: Yani benim sorular inmesi

  1. Bunlar beni endişe gerekir? (Bir topluluk olarak büyük değil, kötü web servis desteği)
  2. Ben içine bakmak gereken başka bir şey var mı?
  3. Öncelikle AJAX tabanlı web uygulaması için ok diğer çerçeveler üzerinde Yii benim seçim mi?

Bara

5 Cevap

Eğer projenin gereksinimleri ve bir çerçeve hatta ilk etapta gerekli neden arkasındaki nedenleri belgelemek gerekir. Ardından site ve ilişkili işlevselliği geleceğe bakmak. Sonra bu gereksinimleri karşılamak için güçlü işlevsellik sağlar çerçeveyi seçin. Görüşleri üzerinde asılı alamadım. Belgeleri okuyun ve siz kullanmak oradan aramanızı daraltmak ve sonra hepsini Denemek istediğiniz bileşenleri tanımlar.

Durum tespiti Sahne sizin için, ama fatura ödeme müşteri için değil, sadece kapalı ödeyecek.

Özetle:

  1. Sitenin gerekli bileşenlerini belirlemek.
  2. Çerçeveler araştırma ve gereksinimleri için eşleşme.
  3. Deney ve olanlar bu iş için en uygunu olduğunu öğrenirler.

Edit/Opinion Additions:

Bu sadece bir kişisel gelişim projesi ise, o zaman ben özgeçmişinizi iyi bakmak için neler kullanarak bakmak istiyorum. Zend büyük adı ve katı ürün var, bu nedenle eski çünkü hükmen galip "IBM argüman için kovulacak olamaz." Bazı büyük oyuncular Symphony kullanıyor, ancak çok büyük bir öğrenme eğrisi var. Yii, Kek, Kohana tüm artıları ve eksileri var ve kendi yolunda büyük.

Yii bir ana geliştiricisi olarak, belki tamamen adil değilim (ama istiyorum!), Ancak, nesnellik için ben önce Zend ve CodeIgniter'ı de denedim bahsetmeliyiz.

Yii önceki sürümlerinde, benchmark tests çok etkileyici idi, ve liderlik bu çerçeve şişirilmiş olmasını istemiyor çünkü, bütün özellik istekleri uygulamaya almak. Bu biraz hayal kırıklığı gelebilir, ancak programlama ve tasarım yeterince deneyimli iseniz, zaten potansiyelinin farkındayız.

Öte yandan, yine de Yii pratik ve gerçek yaşam çözümler çok çeşitli destekler. Bu biraz öznel, ancak bu sık kullanılan sınıflar bakarsanız, gerçek konularda güçlerini bulacaksınız.

Belgeler (özellikle API) ciddi ayarlı ve çok özellikleri gibi, sen ilk saatlerinde garip ve soğuk bulabilirsiniz, ancak uzun vadede, kesinlikle hangi istiyorsunuz, o moda docbuddies aksine (işinizi rahatlatıcam ) yöntemi imzaları arkadaş olmak ister.

Bunlar geliştirme zaman katkıda bulunur. İnsanlar hafta içinde ciddi uygulamaları oluşturmak mümkün!


: Ben Symfony, CakePHP, Zend Framework, Kohana ve Kod Ateşleyici bir geliştirici olarak kullanılan, ama yaklaşık 1 yıl önce Yii keşfetti, Benim ilk (ve ikinci ve üçüncü) izlenim mükemmel

  • Kolay öğrenmek için
  • Uygulanması kolay
  • Kullanmak ve genişletmek için kolay
  • Çok, çok, çok hızlı
  • Birçok dil desteği
  • Birçok yazılım, sunucular ve hızlandırıcılar Destek
  • MySQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle ve destek ... Firebird desteği beta olduğunu.
  • Ben şu anda hatırlamıyorum birçok diğer özellikleri.

, Indirmek kullanmak ve onunla projeyi uygulamak, ... şaşıracaksınız.

Şimdi ben senin soru sormak:

  1. Bunlar beni endişe gerekir? Topluluk o anda, Yii aktif bir topluluk vardır, göründüğü kadar küçük değildir. Biz az değildir.
  2. Ben içine bakmak gereken başka bir şey var mı? Kendi ihtiyaçlarını bakmak gerekir: Database, Web sunucusu, ve diğerleri kullanacağız, Randy dedi.
  3. Öncelikle AJAX tabanlı web uygulaması için ok diğer çerçeveler üzerinde Yii benim seçim mi? Evet, öyle.

Yii kullanılarak 1 1/2 yıl, ben tüm hızlı, kusursuz çalışma, çevrimiçi yaklaşık 15 siteler var, ve Yii bunları oluşturmak çok kolay. Ve çoğu siteler büyük gerçek dünya siteleri, önemsiz değildir. İstenirse ben bağlantıları sağlayabilir.

Yani Yii seçerek kesinlikle istediğiniz sitenin her türlü yapmak mümkün olacak sizi temin ederim, ve, hızlı ve güvenli olacak.

Hemen hemen her modern web çerçeve XHR / Ajax için mükemmel bir destek vardır. Bu gerçekten sadece en gibi olacak çerçevesine ilişkin hangi dil mevcut bilgiye dayalı kişisel tercihinize aşağı kaynar.

Oldukça kararlı, olgun, ve mükemmel destek olduğu gibi ben de Kohana tavsiye ederiz.

Eğer çerçeve ile oynamak kadar gerçekten ben birkaç tanesi içinde ayak daldırma önermek, bilemezsiniz.