SAP'nin BAPI API'leri propritary, ya da başka bir şey için sadece bir sarıcı mısınız?

4 Cevap php

Yani, sadece SAP içeren bir projenin ortasına atılmış oldum. Özellikle, "Müşteri" SAP sistemi üzerinden bilgileri bir demet çekmeye SAPs BAPI API'leri kullanmak gerekir. SAP kapalı bir platform olduğunu göz önüne alındığında, ben sorun yüksek düzeyde bir bakış bulmakta sahip oldum kim / ne / nerede / ne zaman / nasıl SAP ve BAPI arasında. Özellikle

  1. BAPI SOAP ve / veya XML-RPC için sadece bir sarıcı mi, yoksa bu tamamen özel bir iletişim biçimkimlikir?

  2. Bu API'ler ile çalışmak için PHP uzantısı veya kütüphane var mı?

  3. Ben kısaltma ABAP etrafında atılmış gördüm. Ne anlama geliyor, ve nerede şeylerin içine sığacak?

Bu noktada bana 10,000 ayak görünümü verebilir iyi kaynaklar için arıyorum. Ben bu ERP sistemi ile çalışan bir ömür geçirmek ve hala her şey anlayamadık biliyoruz. Ben sadece bu yüzden tam bir newbi gibi konuşuyorsun "Müşteri" SAP millet konuşmak olamaz ve temel bir bakış istiyorum.

4 Cevap

BAPI B usiness A pplication P rogramming I nterface anlamına gelir.

BAPI en tanıtan SAP'nin gayesi oldu ...

  • iyi tanımlanmış
  • kararlı
  • uygulama-bağımsız
  • iyi belgelenmiş

Bir anlamsal düzeyde SAP çözümleri için standart erişim sağlayan iş API.

Yine, BAPI tescilli SAP arayüzleri bulunmaktadır.

The BAPI interfaces provide a unified access to the application level functionality, independent of the type of call: Both synchronous and asynchronous processing can be triggered by using these interfaces.

Bir BAPI Senkron işleme, RFC (Remote Function Call, SAP'nin tescilli RPC protokolü) yürütülmesine neden olacaktır.

Uyumsuz işlem şeffaf ALE (Application Link, SAP'nin tescilli EDI biçimini etkinleştirme) kullanıyor.

WebMethods SAP Adaptörü (aka SAP Business Connector) gibi ürünler BAPI Kullanıcı yanı sıra / uzak bir hedefe alt düzey RFC ve ALE protokoller iki yönlü hizmet düzeyi erişim sağlar.

Bu araçları kullanarak ABAP, tüm SAP iş mantığı içeri uygulanmaktadır 4GL programlama dili hakkında rahatsız etmek gerek yoktur

XML zarf içinde iş belgeleri iletmek için izin BAPI (as sıra RFC'lere ve iDoc'larla) için tanımlanan XML eşleştirmeleri de vardır. Bu en fark edilir

  • BXML (Content-Type: application / x-sap.busdoc)
  • RFC-XML (Content-Type: application / x-sap.rfc)
  • IDoc-XML (Content-Type: application / x-sap.idoc)

hem de SOAP.

Tamam, ben bunu bir deneyeyim ...

  1. ABAP Bu temelde bazı SQL içeri eklendi ile COBOL bir 4/GL versiyonu içeri SAP sisteminin en yazıldığı programlama dilidir

  2. BAPI ("İşletme API") SAP'nin arayüzü özellikleri ve sistem dışına bilgi almanın bir yoludur. Ben ona bakmak için basit yolu SAP olan veri ve işlevselliği (ABAP writtten) erişim sağlayan, SAP sistemine bir uzaktan yordam çağrısı gibi olduğunu söyleyebilirim. O başka, böylece, sistemin (örneğin bir sipariş) üzerinden veri çekmek istediklerini uygulamasında değişiklik (örneğin sipariş pozisyonları eklemek) ve daha sonra geri gönderebilir ve aynı zamanda iş işlevleri çağırmak için bazı API verir (örn. bu emri göndermeden ) SAP sistemine işlenir.

  3. Dillerde bir dizi BAPI çağırmak için korumalar vardır. Sadece google veya SAP'nin yardım sistemi veya sdn.sap.com adresindeki çevrimiçi sap geliştirici ağı içinde arama

Bir newbi gibi çalmaya .. ya da değil sadece iyi şanslar bunu itiraf ... İyi şans!

  1. Bir saniye için BAPI unut. SAP RFC (Remote Function Call) denilen özel bir iletişim protokolü vardır. SAP c SAP işlevleri çağırmak için kullanabileceğiniz bir dll (ya da * nix için paylaşımlı kütüphane) sağlar. SAP ayrıca Java ve. Net için bu dll ve sarma sağlar. Ve php, Python, Perl ve yakut için bu dll ve açık kaynak korumalar vardır. Bu nedenle bir süreçtir. a) Biri ABAP bir (uzaktan etkin) fonksiyonunu geliştirmek. b) Eğer seçtiğiniz dil için sarıcı ile, rfc dll kullanın, ve bu sap işlevini çağırabilirsiniz. c) Herkes mutlu.

    BAPI dönmesini sağlar. Önceki bölümde tarif edilen teknolojiye göre. SAP iş şeyler yapmak fonksiyonları bir dizi yaratmaya karar verdi. Ve onlar BAPI onları aramaya karar verdi. Adı "iş şeyler yapmak İşlevleri" cool değil çünkü.

  2. İşte php extention özsuyu çağırmak içindir. Ayrıca sap sdn olarak php ve sap hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz.

  3. ABAP SAP platformu dilidir.

Bir "BAPI'lar", örneğin onları aramak istiyorsa BAPI'lar uzaktan bazı programlama "standartlar" bunlara eklenmiş fonksiyon modülleri etkindir mesajları belirli formatlarda döndü, parametreleri belirli bir şekilde yazdınız. Onlar gerçekten bir radyo düğmesi vasıtasıyla uzaktan iletişim için etkin SAP fonksiyon modülleri başka bir şey değildir.

SAP standart şeylerin çoğunu kapsayacak kadar çok BAPI sağladı çünkü bir SAP kodu yazmak zorunda gerektiğini katılmıyorum. Hemen her uygulama kodu gerektirir ve SAP teslim şeyler sadece temelidir. Yöneticiler ve satış türleri farklı diyecekler, ama bu sadece bir gerçeklik değildir.