Iisweb.vbs bağlanmak için PHP (veya I_USER [ben burada ... emin değilim]) için izin ayarlama

1 Cevap php

Ben işte bizim etki alanlarını yönetmek için bir yol anlamaya çalışıyor ve kolayca SimpleDNS sınıfı yarattı, ama şimdi bunun IIS Sunucu Yönetimi tarafında ve ben sadece ne olup bittiğini üzerinde kaybettim edilmiştir.

İşte ben bunu test etmek çalıştırıyorum PHP kodudur.

<?php
$cmd = 'iisweb /create c:\websites\examplesite.com\www "Example Domain!" /d www.examplesite.com';

exec($cmd,$data);
print_r($data);
?>

Bunu çalıştırdığınızda ama olsun:

Array ( [0] => Error &H80041003: Access denied

Ben tamamen bu izinlerini ayarlamak için nasıl stumped.

Burada iyi bir parçasıdır! Ben çalıştırdığınızda <?php exec('ping google.com',$data);?>: bunu sorunsuz bir şekilde çalışır.

Ben nerede (Iisweb vbs dosyası) lisweb.vbs için izinleri kurma geldiğinde başlamak için hiçbir fikrim yok. Ben o dosyanın izinlerini ayarlamak gerekiyordu eğer ben bile bilmiyorum. Ben kurulum için konsolda bir CGI seçeneği gerekiyordu yaşıyorum bilmiyorum. Ben kayboldum.

Birisi bana yardımcı olabilir misiniz? Ben burada ne yapıyorum?

1 Cevap

Sizin kod iki kimliklerin birinin altında çalışıyor olacak.

  1. (Varsayılan kullanılmış olsaydı, örneğin şebeke servisi) web sitesi çalışan bu uygulama havuzu kimliği. Bir uygulama havuzu için özellik penceresini açmak ve Kimlik sekmesini seçerek öğrenebilirsiniz.

  2. > Directory Security - - Web Sitesi Özellikleri bulabileceğiniz web sitesi anonim kullanıcı kimliği> Kimlik doğrulama ve erişim denetimi (düzenle düğmesini tıklatın).

FastCGI

Eğer FastCGI ve c:\php\php.ini yapılandırma değeri altında PHP çalıştırıyorsanız fastcgi.impersonate = 1 daha sonra kullanıcının kimlik yukarıdaki sitede anonim kullanıcı (seçenek 2) olacak. fastcgi.impersonate = 0 ardından PHP betikleri uygulama havuzu (seçenek 1) kimliği altında yürütmek olacaktır.

(-> Ana Dizin -> Yapılandırma -> Uygulama Uzantıları Web Sitesi Özellikleri) PHP site için .php ScriptMap bakarak FastCGI altında çalıştırmak için yapılandırılmış olmadığını anlayabilirsiniz. O C:\WINDOWS\system32\inetsrv\fcgiext.dll olarak ayarlanırsa o zaman FastCGI koşuyoruz.

No FastCGI

If your .php script map is not configured to use C:\WINDOWS\system32\inetsrv\fcgiext.dll then scripts will run under the identity of the site anonymous user (option 2 above).

Tüm durumlarda kullanılan hesabın IIS yönetim komut dosyalarını çalıştırmak için muktedir Yöneticiler haklara sahip olmalıdır.