Uygulaması için kullanıcı izleme, istatistik ve denetim izleme

2 Cevap php

Ben bir siteye kullanıcı istatistikleri dahil çalışıyorum ve benim kullanıcıları tabloda bunun için gitmeye karar verdi ediyorum:

  • zaman zaman kullanıcı kayıtları
  • zaman zaman kullanıcı doğruladığı
  • sayımını ziyvardırt
  • son ziyvardırt zamanı

Ben ne diğer istatistikler eksik? Ben de ayrı bir tabloda her oturum açma süresini izlemek gerekir? Iyi denetim kabul veya çok fazla mı?

Ben çok vs sayfa görünümleri gibi yararlı olabileceğini düşündüm diğer kullanım istatistiklerini vardır benim kendi izleme uygulamasından veya Google Analytics gibi bir hazır çözüm (ben o kadar, siteye çok fazla harici kod eklemek hissediyorum kullanmanızı tavsiye Do I) bu benim kendi sayfa görünümü izleme uygulamak için daha iyi olabileceğini düşündüm. Bu konuda herhangi bir düşünce?

2 Cevap

Web sitenize kullanım izleme ölçüde karar sonuçta web / app uzun vadeli hedeflere bağlı olarak kişisel bir karardır.

Dikkat etmeniz gereken bazı şeyler:

  1. Bu istatistikler gelecekteki ürün yönüne karar vermek web app sahibi tarafından kullanılabilir olacak? (Vb, sitenizin yüksek yük bölümlerini tanımlayarak, özellikleri popülerlik yargılamak)
  2. Bu istatistikleri pazarlama nedenlerle web app sahibi tarafından kullanılabilir olacak? (Kampanya başarı oranları, dönüşüm ölçümlerini, pazarlama hedefleri, vb)
  3. Bu istatistikler bir özellik (ler) için kullanıcılar tarafından kullanılabilir olacak? (Bağlantı trafik popülerlik için, profil görüntüleme sayısı, vb)

# 1 ve # 2 için, bu kullanıcı temelli istatistiklerin veya sayfa temelli istatistiklerin ya da her iki değer olup olmadığını karar vermek çok önemlidir.

Eğer yeni bir özellik tanıtmak zaman içerisinde 3. için, genellikle, sürekli olarak uygulamak daha kolay.

Yani genel bir strateji var. Senin durumunda, (yukarıda belirtilen hedefleri bilmeden), sana ihtiyacım olacağını düşünürdüm:

  • kullanıcı oturum açma tablosu (her satır bir kullanıcı girişi bir giriştir) - Hiç kullanıcıların erişiminin en popüler zaman ne istatistikleri derlemek gerekiyorsa bu arada kullanıcılar "yığın" yapmak ya da olan giriş yayıldı, yardımcı olur ayrı? Ayrıca, her ay bu tablodaki verileri arşivlemek ve başka bir tablo veya diskteki bir dosyaya yalnızca aylık ölçümleri saklamak gerekir.
  • kullanıcı masa oturumları başarısız - Bu tablo genellikle gözden kaçan ama teşhis hata ve / veya güvenlik saldırılarına için son derece önemlidir
  • aktif kullanıcıların tablo - sitede aktif kullanıcı bir eğilim anlamaya Bu tablonun fotoğraf çekmek için bir cronjob bir kombinasyonu ile kullanabilirsiniz
  • Kullanıcıların sayfa görünümleri (her satır, bir kullanıcı / sayfa çifti) tablo - Bu sayfa / özellikleri daha popüler olduğuna karar yardımcı olur ve gelecekteki ürün yönünü karar vermenize yardımcı olur

Bu, tüm söyleniyor, (sizin durumunuzda 2. özellikle) Google Analytics gibi 3. parti araçları kullanmak korkmayın. Hiçbir anlamı tekerleği yeniden icat ve kendi kullanım ölçümlerini tabakası (genellikle bir performans maliyetle geliyor ve Google daha fazla bant genişliği ve muhtemelen olacak daha yüksek performansa sahip) uygulanmasında var.

Eğer sunucu tarafı yüklemek ve kendi kullanım ölçümleri için özelleştirebilirsiniz (http://haveamint.com) Darphane gibi diğer araçlar da vardır.

Bu sitenizin sunduğu hizmetler / veri türüne bağlı olacaktır. Genellikle sadece ihtiyaç asla olabilir veri ekler gibi tüm oturumların bir tablo .. gerekli değildir sahip. Ben ne var Tamam olduğunu düşünüyorum. Belki orada kayıt IP'leri ve son giriş ip vb eklemeniz gerekir. Sadece örtmek.

Izleme gelince, ben, bir üçüncü taraf aracı iyi olacağını kullanarak düşünüyorum ama aslında u kullanıcı başına detay vermek olmaz. google analytics, aksi takdirde büyük büyümek istiyorum .. ayrı bir tabloda o tutmak ve yerinde arşivleme emin olun .. Eğer gerçekten ihtiyacınız varsa .. hangi sayfayı ziyaret ur veritabanında hangi kullanıcı bilmiyor ve ekler ve yavaş yavaş alacak neden .

Denetim her zaman aslında gerekli ne dayalı yapılmalı .. çok gereksiz denetim sadece ur uygulama yavaşlatacaktır.