Nasıl benim değerlendirme sistemi dizayn gerekir?

2 Cevap php

I'm building a website where users may register and create shopping guides. I want to award them points for creating shopping guides, adding stores and adding brands.

Diğer kullanıcıların alışveriş rehberi oranı için de mümkün olacaktır. Rehber yüksek puan ise ben, ödül alışveriş kılavuz fazla puan sahibi düşünüyor yaşıyorum.

Ama aynı zamanda kötü alışveriş rehberleri için beğenmedim vermek mümkün olacak, ya da sahte / kötü mağazalar / markalar ekleyerek gerekir.

Bir bakıma, bu Stack Overflow puanı sistemine benzer tür ve belki de ebay ait.

Ben sadece sadece her oy için 1 puan düşeriz / ekleyebilirsiniz. Ama o bunu yapmanın çok iyi bir yol olduğunu sanmıyorum.

Bu yüzden değerlendirme mantığı uygulamak gerektiğini nasıl emin değilim.

(Ps. PHP / MySQL geliştirmeye devam ediyorum)

2 Cevap

Ben bu makalede soruya açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum:

How not to sort by average rating

Birkaç popüler kusurlu yaklaşımlar gösteren ve kullanan savunucuları "Wilson bağlı Aşağı Bernoulli parametresi için güven aralığı puan". Bu korkutucu sesler, ama sen gerçekten sadece küçük bir formülü uygulamak zorunda. Formülü ve örnek bir uygulaması verilmektedir.

Orada burada doğru veya yanlış cevap, bu yüzden hakkında bir düşünmek zorunda tavsiye ediyorum: a) hangi davranış teşvik etmek istiyorum, ve b) ne kullanıcılar yapmak reticient olabilir. Kötü davranış cesaret kırıcı, ödüllendirici iyi davranış yolu olarak oylama düşünün ve zor şeyler bir havuç gibi.

Uzun ve ne insanlar genellikle yapmayacağım ve buna göre ağırlık demeye sistemi alır anlamaya.