php html dosyaları-dizinleri içerir

4 Cevap php

Do all php include files have to be in an include directory, or is that just an organizational convenience? Can I include files from any directory using the path to that directory? Do html files that contain php includes have to have a php extension? If so, I guess that would mean all of my html docs would be php if they all have the menus I am planning to "include". Is that acceptable protocol to have every file on your site be a php file?

Mütevazı saygıyla bir yay ...

P.S. Bu konuyla ilgili iyi bir İncil var!?

4 Cevap

Eğer php yerde belirli içerir olması gerekir, ya da herhangi bir dosya uzantısı yok ...

Arama include ('/ yol / / senin / dosya / ile / herhangi / extension.extension'); bir php dosyası olarak içermelidir

Normalde güvenli bir php uzantısı ile tho php kodu ile dosyaları aramak için.

Eğer bir. Html dosyası PHP koymak ve () eklerseniz, bu çalışması gerekir. Birisi doğrudan sunucudan. Html dosya isterse Ancak hepsi PHP kodu tehlikeli olan un işlenmiş görmek mümkün olabilir. Bu nedenle (belge kök yukarıdaki örneğin) olmayan bir web erişilebilir dizininde bu dosyaları koymak veya dosyalar PHP olarak kabul edilir böylece. Html web sunucusu yapılandırmasını değiştirmek sonra da ya bu yapıyorsun.

Sen) (herhangi bir dosya eklemek gerekir ama (muhtemelen çoğu webhosts bulacaksınız) PHP bir open_basedir kısıtlama varsa bazı dizinleri erişim sorunları alabilirsiniz

(Elbette, dosya erişim ayrıcalıkları ve güvenlik kısıtlamaları bağlı olarak) herhangi bir yerde sunucuda dosyaları içerebilir.

Bir içerir dizini kullanarak iyi şeyler organize tutmanıza yardımcı olur, ancak gerekli değildir.

. Dosya PHP kodu içeriyorsa, bu bir php dosyası olarak kaydedilmiş olmalıdır - doğrudan denir aksi takdirde kod çalışmaz. Bu istedim ve bir güvenlik tehdidi ne olabilir muhtemelen değildir ki, o erişilen nasıl farklı olarak davranan bir dosya ile size bırakır.

. Sunucu tüm davranır yani PHP gibi html dosyaları Bu almak için, bazı insanlar dosya türlerini geçersiz gördük - herhangi bir PHP dahil olmasa bile, tüm dosyalarda işlem yavaş olacak gibi ben, bu önermiyoruz. En az Sürpriz İlke izleyin -. Html HTML dosyaları olsun ve PHP dosyaları php olacak -. Ve herkes mutlu olacak.

James Musser:

I think you are referring to Apache SSI includes now (see http://httpd.apache.org/docs/2.2/howto/ssi.html#standard-footer)

Cevabını bilmeden, ben denedim, ve burada benim sonuçlar

Extension  Call method        PHP runs
 .html      browser            no
 .html      Apache #include    no
 .html      PHP include()      yes
 .php       browser            yes
 .php       Apache #include    yes
 .php       PHP include()      yes

(Test WinXP, Apache 2.2.3, PHP 5.2.26 ile yapılır ve CentOS 5.2, Apache 2.2.3, PHP 5.1.16)

Yani Cevabınız EVET -. Eklemek, bir Apache SSI # ile bir PHP komut dosyası aramak istiyorsanız, script php uzantısı (ya da bazı başka uzantısı, yani olmalıdır php4 bir varlık olarak Apache ile kayıtlı php5 vb.. PHP script), aksi takdirde çalışmaz.