Sunucu tarafı şeyler yapıyor başlayan - seçmek için ne dilleri ve teknikleri?

8 Cevap php

Çoğunlukla benim çok kendi keyfi için, oldukça uzun bir süre için html, css ve javascript yapıyorum. Ben javascript ile çok basit oyunlar ve uygulamalar ve deneyler yarattık, oldukça çok şey biliyorum söyleyebilirim. Ancak ben sürekli sunucu tarafı programlama benim cehalet ile karşı karşıya kalıyorum bir daha "tam" web siteleri için, tarayıcıda yapmak mümkün olduğunu ancak orada çok.

Peki, ben ne ihtiyacım var. Ben veritabanları ve nasıl bazı sunucu tarafı programlama dili kullanmanız etrafında başımı almak gerekiyor sanırım. Doğru seçim nedir? Ne kaçınmak gerekir?

Teşekkürler.

8 Cevap

PHP ve MySQL girişine oldukça düşük bir bariyer (özgür ve her yerde hem de konum) var. En barındıran sizin için bunları sağlamak beri, o ile başlamak istiyorum. Ek bir avantaj olarak, birlikte gerçekten iyi iş (ve PHP web geliştirme arka plandan geliyor öğrenmek çok zor değildir).

Head First SQL MySQL öğrenmek için harika bir kitap. Kitaptaki örneklerin tüm MySQL üzerine yapılır. Bunu elde etmek için ve nasıl yüklemek için kitap bile açıklıyor. PHP gibi, introductory tutorial resmi web sitesinde öğrenmek için en iyi yerdir.

Güncelleme: Head First PHP & MySQL artık kullanılabilir. Ben bunu henüz okumadığınız, ancak seri ve aynı yazarın diğer kitapları sıfırdan yeni diller öğrenmek için mükemmeldir.

İndir Python. Python dili öğrenin. Nesne yönelimli programlama öğrenin.

Python SQLite, bu daha kolay SQL dilini öğrenin yapar içerir.

Django çerçeve indirin. Bu sayede basit ve güvenilir bir şekilde çalışmak sunucu tarafında uygulamalar yazmak için yapar.

Ben PHP öneririm. Dışarı orada en iyi, en modern ve temiz bir dil, ama saf HTML gelen birisi için öğrenmesi kolay olduğundan değil çünkü.

Sen olur :) sadece düzenli HTML ve PHP sihirli minik parçaları ekleyerek başlamak

Ruby fantastik bir dildir ve web şeyler için çerçeveler genellikle bazı iyi uygulamaları öğretmek. Try it. Learn to program book Ruby kullanır, belki bunu kontrol etmek istiyorum.

Ben Linux çalışan rahat iseniz, o zaman PHP ve MySQL için gitmek söyleyebilirim. Linux çalışan rahat değilseniz, sonra Visual Studio Express serbest Visual Web Developer sürümünü indirmek ve bu kullanarak başlamak. Bu VB.Net veya C # programlama ve. Net web geliştirme çerçevesi kullanmanızı sağlar. Bu işe ne kadar güzel bir platformu açısından kilometre ileride bir şey PHP'nin gerçekten. Veri 4 GB'a kadar saklamanıza SQL Server'ın ücretsiz geliştirici sürümü de var.

Bol miktarda var. Net host orada şimdi de. Artan lisans maliyetleri Windows hosting genellikle daha pahalı ve Linux hosting daha az alan / bant genişliği verecektir rağmen, hala etrafında oynamak ve web üzerinde bazı uygulamaları dağıtmak için yeterli oda alabilirsiniz. Eğer gerçekten harika bir şey geliştirmek ve hosting hesabı sağlar ne büyümek, muhtemelen bir VPS yükseltme zamanı, ve sitenizde reklam yayınla fatura ödeme başlatmak için

Ben HTML aşina ama programlamaya yenice millet için PHP tavsiye ederim. İşte sebebi:

Şu anda bir ASP.Net geliştirici yaşıyorum ve ben ASP.Net iyi bir ilk programlama ortamı sağlamak için çok şey çooook soyutlar düşünüyorum. Ben bunun yerine daha geniş anlamda programlama hiçbir etkiye veya alaka var gridviews, vb anlamaya çalışan PHP gibi bir dil ile düz HTML üretmek ve işlemek için öğrenmek söylüyorlar.

Ben ASP.Net "Karanlık Yol" ya da bir şey söyleyemem, ama bunu öğrenerek başlarsanız, çerçevenin sıcak ve yalıtım silah lehine eğilimindedir edeceğiz. PHP gibi yöntemlerle (bazı, pervasız, dağınık ve sıkıcı söyleyebilirim, ama ben onlardan biri değilim) daha açık kıyasla ASP.Net oldukça fazla bir kod jeneratör olduğunu.

PHP ile size kod kaynağını görüntüleyebilir, gerçek HTML üzerindeki etkisini göreceksiniz. Bir ASP.Net sayfasında, dışarı tükürür HTML miktarı ve karmaşıklığı ile şaşkına olacak.

Eğer PHP kirli ellerin sonra, ASP.Net gibi çerçevelerin artılarını ve eksilerini bu "sizin için bir sürü iş yapmak" keşfedebilirsiniz.

Yorumcuların bazıları önermek gibi ben çünkü giriş düşük bariyer PHP çalıştı, 3 ila 4 yıl önce sizin durumunuza tam olarak oldu.

Bu bir hataydı! Oh emin Ben daha sonra büyük zaman spam tarafından kaçırıldı ve benim etki orada en çok e-posta sunucuları yasağı var o kadar kusurlu bir kitaptan bir iletişim formunu kullanarak da dahil olmak üzere burada ve orada bazı şeyler elde etmeyi başardı.

Daha sonra ben Sitepoint ve diğer kaynaklardan mükemmel bir kitap, blog yazılarını ve forumlar rehberliğinde aşağıdaki nesne yönelimli programlama ile dotabase tahrik siteleri oluşturmak için nasıl öğrenmeye çalıştım. O benim küçük beyin için çok zor oldu. Ben sadece bunu yapamadı.

Peki ne oldu? 2 1/2 yıl önce ben sadece 1,1 v dönmüştü Raylar, öğrenmeye karar verdim. Bu başlangıç ​​ve son derece tatmin edici beri eğlenceli olmuştur. Ruby ile çalışan PHP daha öğrenmek çok daha kolay bir zevk olduğunu ve Rails framework çok iyi uygun nesne yönelimli web nasıl öğrenmeye çalışırken, küçük bir çaba ile, tüm gelişmiş özellikleri ile bazı çok ayrıntılı web siteleri üretebilir birlikte alınır programlama.

Ben sıfırdan (;-) yeni bir etki ile benim non-profit organization bölgesini yeniden benim yeni bilgi kullanılan ve yetenekli bir tasarımcı olan bir arkadaşımla, bir web development firm oluşturuldu.

Eğer bunun içine çaba koymak gerekir ama zamanla daha derin ve daha derin olsun icar ederken benim kendi deneyim Raylar size bazı anlık sonuçlar getirebilir programlama öğrenmek istiyorsanız beni yanlış anlamayın, bu, o kadar kolay değil.

Ben bilginin iki temel kaynağı öneriyoruz:

Seçim sana iyi ve eğlenceli ve tatmin edici bir deneyim diliyorum ne olursa olsun

Geçenlerde kendimi bu sorunun üzerine geldi. Gerçekten PHP HTML yapma bence daha doğal bir site tasarımı ile entegre şekilde sevdim. Sitenizi statik içeriğe sahip olur ve daha sonra dinamik ile statik geçiş olarak tasarlayın. Ancak, bir "iyi" bir dil seçmek istedim. Onlar en popüler açık kaynak seçenekleri gibi, PHP, Ruby, Perl, Python ve baktı. Eğer sen ben sadece sunucu tarafında malzeme ve ciddi bazı SQL-hiçbir karışıklık çevrede istedim çünkü, Rails veya Django Ruby gibi, herhangi bir powerhorses gerek yoktu. Ne de ben neden hatırlamak için bakım neden hatırlamıyorum, ama ben Python seçtim. Ama yine de HTML ile entegrasyonun istedi. Ben rastladım Karrigell. Bu aslında entegrasyon kolları Python düzgün bir parçası. Bu lighttpd ile mod_proxy gibi bir şey kendi başına kullanmak ya da kullanabileceğiniz küçük bir web sunucusu ile birlikte gelir. Devs olsa, HTML içinde sadece Python sizi sınırı yoktur. Onların sunucu ayrıştırır: Python HTML, HTML içinde Python, düz ol 'Python komut ve Karrigell hizmetler içeride. PHP yaptığı o kadar iyi entegre olabilir, ama oldukça lanet iyi.