(Oyun Motoru) Çerçeve Tasarım

6 Cevap php

Şu vea 2B tarayıcı oyunu üzerinde çalışıyorum.

Uzaklıkta ZendFramework koyarak sonra, ekibim ve ben, bizim kendi çerçevesi yazmaya karar verdim.

Hiçbirimiz vb CMS çerçeveler dışında, benzer bir şey geliştirdi çünkü Şimdi, çvardırsiz

Dil PHP ve bunun için kullanılan veritabanı sürücüsü MySQL (i, PDO, vb)

Bize çerçeve yapılanması hakkında herhangi bir ipucu verebilir misiniz?

Teşekkür ederim ;)

Uygun olmalıdır türün örneği

  • Ogame
  • Travian
  • Zarrenwar

(My) İhtiyaçlar (çerçeve)

  • Temel API
  • No overwhelming amount of functionality, which I can not hvele, ve I do not need

(Benim) çerçeve benim fikrim

  • "backe-end" bir çeşit
  • Yönetme database
  • Kayıtları Taşıma, HTTP istekleri
  • Şey oyun içi ya da olmayacak olacağını oluşturuluyor şansı
  • no graphical mechanisms, just computing income, daytime, damage of tank xy, etc.

Ben herhangi bir php oyun motoru serbestçe kullanılabilir bulmadım çünkü arada, ben test çerçeveler, php oyun motorları değildi.

6 Cevap

PHP anında sprite yaratmak olabilir gibi, bir grafik oyun yapmak için herhangi bir yeteneğe sahip olacak değil, ama sunucu tarafında çalışan, ve tüm eylem tarayıcı üzerinde olduğunu.

Yani, oyun motoru size grafik yapıyorsun tarafında olması gerekir.

Bunu sadece dünyanın bir modelini tutmak ve ne belirleyici olacak gibi, birden çok kullanıcı aynı dünyayı yaşayabilirsiniz böylece, dünya için bir çerçeve yazmak ve birbirini etkiler, bu durumda PHP iyi olurdu isteyebilirsiniz.

Eğer bir oyun motoru için gereksinimleri yazmak isteyebilirsiniz öylesine ne olursa olsun grafik göstermek için tarayıcınızda kullandığınız büyük olasılıkla zaten, bunun için gelişmiş ya da gelişmekte olan ya bir oyun motoru olacak ve o soruyu sorabilirsiniz: I Bu gereksinimleri var, ve benim ihtiyaçları için iyi olabilir ne motor, bu nedenlerle reddedilen bu oyun motorları, baktım.

Bu önerileri vermeden önce orada motorlar bazı reddetti neden ihtiyaçlarınızı değil, sadece biliyorum ama güzel olurdu.

yalnız PHP (, sprite hareketli puanları değişen, vb) oyun 2D etkileşimi yardımcı çok sağlamak için gitmiyor gibi i think gerçekten ne arıyorsun, bir javascript oyun motoru. Belki gibi çeşitli javascript oyun motorlarından biri bir göz atın:

ve bulmak oldukça kolay birkaç diğerleri ...

Kendi bir çerçeve yazma için nedenler nelerdir? Eğer (size çok deneyim var gibi yok gibi, dağınık bir süreç haline gelmesi muhtemeldir) tekerleği yeniden icat etmek için enerji aktarmak istediğinizden emin misiniz? Temiz, istikrarlı bir çerçevede herhangi bir projenin zemin ve tüm zaman, güvenerek proje korkunç yaşayacaktır bunu düzeltmek için varsa. Neden toplum destek alabileceğiniz için iyi desteklenen açık kaynak çerçevesi tercih değil mi?

İnan bana, gerçek browser oyunu ile yapmak için yeterli iş var olacaktır. :)

Ben aklınızda ne tür bir oyun pek emin değilim, ama kendi içinde PHP oyunun 2D yönü yazma için doğru programlama dili veya teknoloji değildir.

Bu CRUD oyun devlet ve kurumlar adapte / kullanılabilir çünkü, iyi CMSes ile deneyime sahip iddia.

Ama grafikler için, Flash veya benzeri teknolojileri kullanan düşünün. Mabye sadece düz yeni HTML5 tuval, ve bir php backend ile javascript.

Ben onlarla herhangi bir deneyimi yok olsa ve çerçeveler hakkında, orada flaş bol ve basit bir google arama javascript oyun motorları aktif deneyler ve araştırma çok revaels.

Kendi çerçevesi geliştirmek istiyorsanız, ben ilk, mevcut çerçeveler kullanarak oyun birkaç geliştirmek çalışır ve ne ihtiyaçlarınızı gerçekten hakkında deneyimlerini kullanın ve sonra bu bilgiyi kullanarak bir çerçeve geliştirmek öneririz. Benim tahminim bu sıfırdan bir çerçeve geliştirerek daha hızlı olacağını olmasıdır.

Ama ne gerçekten istediğiniz bir oyun geliştirmek olduğunu düşünüyorum, ve kendi çerçeve geliştirilmesi hızlı bir mevcut ve denenmiş bir çerçeve bulma ve bunu kullanmak için öğrenme daha olacağını düşünüyorum. Haklı mıyım?

Tamamladıktan sonra, oyun yapmak,: Bir keresinde ben JQuery (JS) ve PHP, Im hala olsa üzerinde çalışıyoruz ama ben Sınıflar ve Fonksiyonlar (Kullanım cepten TIP) yapmaya başlamak olacak kombine, PHP, bir strateji oyununda bir oyun yaptı.

  1. OOP Çerçeve (Sınıflar ve Fonksiyonlar) - 1 Gün / 2 Ay
  2. Grafik - 2 Gün / 5 Ay
  3. Timeline ve Oyun arayüzleri - 1 Ay / 1 Yıl

--------- TOPLAM: MAX. 1 Yıl ve 7 Ay - MİN. 1 Ay ve 3 Gün ---------

Kez Sistemi'ni yapmak için gereken sadece ortalama zamandır.

İyi şanslar :)