Hafif dinlendirici PHP sunucu

2 Cevap php

Ben uzaktaki istemcilerden veri istekleri işleyen bir derece hafif bir PHP sunucusuna yazmak istiyorum. Döndürülen verileri (CSV dosyası veya veritabanı tablosundan veri okuma gibi) tablo olduğunu. (Istenen veri türüne bağlı olarak) 10-15 arasında bir sütun genişliği ile - "sorun" Ben veri yüz bin potansiyel birkaç satır iade edilebilir olmasıdır.

Ve bant genişliği kaydetmek ve aynı zamanda iletim hızını artırmak için bir girişim, ben (biz ona iken belki isteğe şifrelemek) verileri sıkıştırmak istiyorum - Kısacası, veri HUGE olabilir döndü müşteri backto göndermeden önce.

Ben isteği işlemek (ve geri veri veya hata kodu göndermek) için sunucu tarafı komut dosyası yazmak için nasıl bir kayıp am.

Basitlik uğruna, ben fopen kullanarak, düz bir dosyadan verileri okuyorum ettiğini varsayalım, böyle bir şey olabilir:

<?php 
   // extract request variables and determine action required based on REQUEST params
   // handle request (fetch requested data)
   // if no error then return compressed (and encrypted?) data 
   // else if error return error code
?>

PHP ile çok aşina olmak değil, birileri biraz daha fazla (biz sıkıştırılmış veriyi (ya da hata kodunu iade özellikle kısım) HTTP başlıklarını vs yoluyla) bu saplama kodu "anlatıyor:" bana yardım eder misiniz?.

Son ama en az değil, ben müşteri (Ben C + + istemci yazılı olacak) başka bir platformda ve başka bir dilde çalışıyor olması muhtemel olduğunu işaret var, bu yüzden (veri aktarımı için DÜZ AMSY'li metin kullanmak istiyorum çok ayrıntılı ve) diğer ucunda ayrıştırma gerektiren XML aksine.

2 Cevap

Ben REST sunucusu için ZendFramework kullanmanızı önerebiliriz. Temel sözleşmeler zaten sizin için uygulanmıştır, ve bu size özel şartları (veri, metin, sıkıştırma, vb) odaklanmak için izin verecektir.

Here is the reference manual page for Zend REST: http://framework.zend.com/manual/en/zend.rest.server.html

Also, here's a blog post I wrote in my personal experience with using Zend REST: http://ajcoon.blogspot.com/2009/09/rest-services-supporting-xml-and-json.html

Ben XML ve JSON dönmek için kullanılsa bile, bir kolaylıkla veri için farklı bir kodlama / biçimi kullanır kendi görünümünü tanımlayabilirsiniz.

Bu daha sonra kullanmak Amazon SimpleDB veri tablosunu yükleyin, ve: Burada dikkat etmeniz gereken bir olasılık http://blog.webservius.com/2010/09/14/introducing-amazon-simpledb-integration/ (otomatik JSON desteği, geliştirici kaydolma sayfası ile tam bir tam özellikli bir REST API içine herhangi SimpleDB tablo döner, vs, vs ..)