Mac OS X 10.5, Apache ve Subversion alternatifler yükseltme

3 Cevap php

Ben bir tavşan deliğinden aşağı kendimi buldum ve tavsiye istiyorum. Mac OS X 10.5.8 (/ usr / bin bulunur) (/ usr / sbin) Apache 2.2.11, PHP 5.2.10 öncesi yapılandırılmış sürümü ile birlikte geliyor gibi görünüyor ve yıkılma 1.4.4 (yer / usr / bin). Apache 2.0.59 ve PHP 5.2.6 ile birlikte geliyor (/ Applications / MAMP / ... bulunur) MySQL 5.0.41 için mAmp yüklü. MySQL güncel sürümü 5.1 (mysql.com). Ben de (onlar / opt / subversion / ... yer olsun) son Subversion ikililer 1.6.5 yüklü. Bu bir karmaşa haline geliyor. İdeal Apache, PHP, MySQL, ve Subversion her bir kopyasını var ve hepsini son sürüm olması ve onları doğru birlikte çalışmak zorunda istiyorum. Orada ben / usr / sbin içinde Apache yeni ikililer, PHP5 / usr / bin, subversion / usr / bin ve MySQL / usr / bin (yüklerseniz için izlemek gerek Mac özel yapılandırma tuzaklar veya / usr / local / bin)? Ben sadece sorun istiyor muyum?

3 Cevap

/ Usr / bin veya / usr / sbin HİÇBİRŞEY kurmayın. Bu Apple tarafından yönetilen ve orada şeyler değiştirerek başlamak zaman sorun sizin ve sisteminizin alabilirsiniz. Boşa disk alanı biraz dışında, Apache gibi şeyler birden fazla kopyasını sahip hiçbir sorun normalde yok. Sadece bunu kabul.

Eğer açık kaynak paketleri daha yeni veya eksik sürümlerini gerekiyorsa, MacPorts veya Fink Apple tarafından sağlanan ne takviyesi kullanarak içine bakmak isteyebilirsiniz.

Ben şimdi 4 yıldır bit için bir Mac üzerinde LAMP yığını için geliştirmekteyiz. Ben hemen hemen Mac yığının her lezzet denedim.

  • Native: geçerli değil, eski bir kod temeli çünkü.
  • MacPorts: Ben OS X güncelleştirmeleri ile belaya girdi.
  • Self Compiled: MacPorts ile aynı, ben OS X güncelleştirmeleri ile belaya girdi.
  • MAMPP: bu paketi gibi değildi, henüz bu kişisel bir antipati olduğunu. Ben tür o freemium tarzı gibi sevmiyordu. Paket, ticari konfigürasyon yazılımı kullanılarak dışında, kolayca yapılandırılabilir değildir.
  • XAMPP: Ben XAMPP ile anlaşmazlık sona erdi.

About XAMPP:

XAMPP kod tabanı oldukça günceldir. Developer Package, ek uzantıları derlemek için gerekli tüm araçları almak ile. Herşey /Applications/XAMPP/etc/ yapılandırılır.

Benim kişisel tercihi sadece tüm benim Mac bu gelişmeyi yapmak, yerine VMWare Fusion, VirtualBox veya benzer kullanarak Linux Virtual Machine çalıştırmak değildir. VMWare Fusion 2 hakkında thes güzel şeyler birinin (3 olsa da, tuhaf değil) Eğer Mac terminal yoluyla onlara sadece SSH başsız bir modda bu sanal makineleri çalıştırmak, ve olabilir.

Burada bana yararı benim VM çok yakından benim üretim makinelerinin kurulumu ayna mümkün olduğunu ben yakından yazılım aslında onları yüklü olup bittiğini kontrol etmek mümkün, ve ben yeni bir makine üzerinde çalışmak gerekiyorsa ben sadece can başka bir makineden VM kopyalayın. Ben de kolayca herhangi bir noktada VM anlık görüntülerini almak, ve ben bir şey muck kadar yönetmek yoksa onlara geri dönebilirsiniz.

İşte good guide to using VMWare Fusion for doing development on OSX bulunuyor.