mac php hata ayıklama?

7 Cevap php

Benim yerel makine üzerinde PHP hata ayıklamak için en iyi yolu ne olduğunu merak ediyordum. Ben mac os 10.5 mAmp kullanın

thanks, Patrick

7 Cevap

Kullanımı xdebug iyi bir başlangıç. Paketini indirin ve INSTALL dosyasındaki talimatları uygulayın. Bu oldukça kolay. Bu yapıldıktan sonra, php.ini dosyasına aşağıdaki satırları ekleyin:

;;[xdebug]
zend_extension="/Path/to/your/module/xdebug.so"
xdebug.file_link_format="txmt://open?url=file://%f&line=%1"
xdebug.var_display_max_depth = 20

Bundan sonra Apache yeniden unutmayın.

Çoğu hata ayıklama basit bir die(var_dump($some_variable)) kullanılarak yapılabilir. Bu çok karmaşık değil, ancak yüklü xdebug ile, bir vardump çıkış bir tarayıcıda oldukça iyi görünüyor. Pek çok durumda bu yeterli değildir.

Eğer daha fazla denetime ihtiyacınız varsa, size kodunda bir xdebug_break(); deyimi ekleyin ve için aşağıdaki satırları ekleyin [{(1)]} yapabilirsiniz:

xdebug.remote_enable=1
xdebug.remote_host=localhost
xdebug.remote_port=9000
xdebug.remote_autostart=1

Yine, Apache yeniden unutmayın.

Şimdi, MacGDBp gibi bir araç kullanarak (ya da Eclipse + PDT Eğer gerekiyorsa), bir klasik hata ayıklayıcı olsun. Eğer programa rağmen adım atabilirsiniz.

Eğlenin!

Ben her zaman her platformda PHP hata ayıklama "en iyi" yol FirePHP ile düşünce, hangi olabilir düz Firefox Firebug penceresine çıktı ayıklama mesajları. Ettik

Ben çalışan php -l myfile.php deneyin ve benim tarayıcıda sayfayı yeniden (ve dolayısıyla önlemek iğrenç White Screen of Death) önce sözdizimi hatalarını yakalamak harika. Olduğunu tespit ettik Bunun ötesinde, ben sadece benim yerel webserver benim tarayıcı gelin ve sayfalara erişmeye çalışın.

Sen (debug_backtrace() kullanarak gibi) kendisini kodu bazı hoş şeyler yapabilirsiniz, ama bu (tabii ki) kodu kendiniz koymak gerekir.

Şahsen, ben kullanmak Eclipse + PDT ve XDebug. Şeyleri basitleştirmek için, yerine bir eklenti olarak FDT yüklemek daha Eclipse download page PHP Geliştiriciler için Eclipse olsun. Eclipse yüksek bir öğrenme eğrisi vardır, ama size beklediğiniz tüm ayıklayıcı işlevselliği verir: talimat atlama, kesme, hatta değiştiren değişkenler yaşıyor, saatler.

Eclipse gibi ya da sizin için çok fazla bulamazsanız, xdebug diğer clients uyumlu vardır.

Ben de Tutulma + pdt ve XDebug kullanın. Eğer oldukça kolay zend studio kuracağız şeyler deneyebilirsiniz yanlışlık denemek için yeni iseniz.

Zend Studio tarafından çok iyi oluşturmak için aracı kullanmak için ve hata ayıklama PHP kodudur. Benim MacBook Pro benim dev Linux'unuzda Zend Server Community Edition çalıştırmak ve yerel bir sanal makine.

Ayrıntılar için Zend sitesine bir göz atın - bu üçte iki oranında benim app gelişimini azalttı!

Bu bir ve diğerleri gibi bağlantıları bir grup sayesinde, burada başarıyla MacGDBp ve denilen bir Safari uzantısı ile birlikte OSX yerli Apache2'yi ve XDebug kullanan derlenmiş bir çözüm var XDebug Helper.