Benim PHP geliştirme çözümü tavsiye gerekir

1 Cevap php

Burada mevcut php geliştirme çözümü kurmak nasıl:

Each developer work on their local machine. Each developer commit their change to a common SVN server (intranet). A commit hook upload the change to the staging server and perform validations tasks. When the product is ready, manually deploy it to the production server via SFTP.

Not: Çoğu - hepsi değilse - zamanların Ben, sadece SFTP sunucuya SSH erişiminiz yok.

Ben hazırlama sunucusu güncellenir aynı şekilde üretim sunucusuna konuşlandırılmasını otomatikleştirmek olabilir ama bu çözüm sadece tek yönlü çalışır. Nasıl sorunlar durumunda bir önceki revizyon geri dönebilirsiniz?

Nasıl bu çözüm artırabilir?

Teşekkürler ve benim İngilizce için üzgünüm.

1 Cevap

Böyle WebDAV ile https olarak güvenli bir kanal aracılığıyla SVN repo erişmek için üretim sunucusu kurabilirsiniz, belki aşağıdakileri deneyin:

Eğer bir etiket dizin ve / veya revizyon numarası / tarihi girmek ve bir svn ihracat gerçekleştirmek olanak Üretim sunucuda bir komut dosyası oluşturun. Bu şekilde, eşya sunucu svn gelen değişiklikleri çekiyor.

Şimdi, yerden güvenli olarak adlandırılan bu komut için bir yol varsa, bir komut dosyası taahhüt söylüyorlar. Voila, otomasyon var.

En önemlisi, sizin için planlama değildi eşya sunucusuna yapılan bir otomatik güncelleştirme istemiyorum.

Bunu çözmek için:

Bir şey için "/ / yol / etiketler / release / dir" kararlı olduğunda taahhüt script sadece eşya güncelleştirme komut dosyası aramak gerekir

Emin sadece uygun değişim kontrol personeli olun (veya her kim şu anda manuel eşya deplyment kontrol) repo bu dizine bir svn kopyasını yapmak için yeteneği var.

Örneğin, repo olarak ayarlanmış olduğunu söylüyorlar:

/yourWebsite
--> /branches
--> /trunk
--> /tags
----> /releases

Bu eşya için otomatik dağıtım tetikleyecek işlemek gibi bir şey olurdu:

svn copy https://mySvnRepo/yourWebSite/trunk \
   https://mySvnRepo/yourWebSite/tags/releases/x.y \
   -m "Tagging for production deployment"

Geri Rolling Bir önceki sürümleri dizine taahhüt yaparak elde edilebilir. Bu geri alınması için eklenen yeni dosyaları neden olmaz, ancak dikkat edin.

Of course, your mileage may vary; this is only a suggestion for your investigation. You should take time to consider the security implications and potential for disaster if set up incorrectly.

Sadece diğer çözümleri düşünme almak için bile, bu, yardımcı olur umarım.