PHP ve JSP karşılaştıran herhangi bir kriter var mı?

2 Cevap java

Ben kutsal bir savaş yapmak istemiyorum. Ben böyle kriter olup olmadığını bilmek istiyorum? Ya da belki de kendi deneyimlerinden bu konuya ilgili bir şey söyleyebilir miyim?

2 Cevap

Ben sadece farklı programlar çalışırken her iki dilde bazı performans özelliklerini karşılaştırabilirsiniz tekrar dil shootout dün, üzerinde tökezledi. Gerçi, web performansı için bir kriter bulamadık.

Gerçek PHP gibi diller hep derlenmiş bir dil daha yavaş yorumlanır olmasıdır. JSP dosyaları da, derlenmiş olsun, böylece sunucu çalışan yukarı ve artık değiştirilemez almaz kez performans bir istek içeri gelir her zaman yorumlanır alır bir PHP komut dosyası daha iyi olacak

Öte yandan, sahip olacak ilk performans darboğazı muhtemelen yine, veritabanı hızı olacak. Ve sonra önceden, PHP komut derleme C vb içine ağır hesaplamalar dışa Ve Java web geliştirme PHP canavar kıyasla öğrenmesi ve birlikte almak kolay gibi performansını artırmak için başka yollar hala çok sayıda bulunmaktadır. Eğer bir seçim varsa sonunda, size en rahat dili ile gitmeli. Eğer yeni bir projeye başlıyor iseniz henüz kullanıcımız var ve sadece hızlı orada başvurunuzu almak istemiyorum çünkü tüm performans konuları hiç önemli olacak eğer bile bilmiyor olabilir.

JSP vs PHP DAFF yaptığı açıklama teknik olarak yanlış olsa da, görevinden temel özü doğrudur: sizin için en iyi olan dili seçin. Sadece çok nadiren performans gerçekten kötü önemli bir konumda kendinizi bulacaksınız. Bu noktada, çok daha seçtiğiniz dil önemli mimari optimizasyonlar yapmak mümkün olması muhtemeldir - ve bu optimizasyonlar PHP ve JSP arasındaki fark önemli ölçüde daha fazla etkisi olması muhtemeldir.

Eğer baskı altında aslında oluncaya kadar başka bir nedenle daha çünkü sen gerçekten optimize etmek için gereken ne bilmiyorum, ne de olmadığını belirlemek için bir araç var - programlama temel kurallarından biri her zaman erken optimizasyon önlemek olmuştur işe yaradı.

Eğer performans sorunlarıyla karşılaşabileceği bir olasılık var inanmak durumunda, hiçbir web sitesi size yardımcı olabilir. En önemli şey, kullanıcıların şeyleri nasıl taklit, sitenizin nasıl çalıştığını özelliklerini temsil eden kendi yük test kriterleri oluşturmaktır. Eğer, kodunuzu verdiği önbelleğe alma, yük dengeleme, veri ve yapıyoruz değişiklikler site performansı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu herhangi bir güven isteği bölümleme vb gibi şeyleri uygulamaya geçmek mümkün olduğunu yaptım Sadece bir kere.

Orada kitaplar özellikle genel optimizasyon süreci hakkında, ama tuş dizisi şudur:

  1. Benchmark
  2. Değişim testi
  3. Değişim performans iyileşme gösterir görmek için Benchmark
  4. Canlı git
  5. Evaluate live response to see if benchmark prediction was correct

(İnsanlar içinde 5. bir sürü unutmak ve kendilerini keder neden)

Bunu dizisi kurma vakit geçirmek, performans endişesi vakit geçirmek için gidiyoruz eğer, dil seçimi endişesi zaman harcamak yok.