URL kısaltma servisi için en uygun API

4 Cevap php

Ben sadece (Zend Framework ile PHP5) URL'leri kısaltılması için bir online hizmet bitirdim; Eğer bir URL girebilirsiniz ve (tinyurl ve benzeri siteler gibi) bir kısa URL olsun.

Şu anda size hizmet SOAP ile URL'leri gönderebilirsiniz, ama bu iyi bir çözüm olup olmadığından emin değilim - Ben geliştiriciler için API düşünüyorum. Böyle bir hizmet için en iyi yöntem nedir? DİNLENME? SABUN? Her ikisi de?

4 Cevap

Kesinlikle DİNLENME - (Ben muhtemelen bir oksimoron olduğunu düşünüyorum) özellikle güvenli kurumsal bir URL kısaltma servisi yapıyolar sürece SOAP için havai gereksizdir. The bit.ly API oldukça iyi ve incelemeye değer.

Bütün "API" (uzun kısa url ve tersi dönüş) sadece iki çağrıları çünkü ben, dinlenmek için kendimi sınırlamak istiyorum.

Bu durumda ben geri kalan tüm yol söyleyebilirim, SOAP bunun için overkill olduğunu ve ağ yükü bir artış başka bir şey olur. Api sen WADL bakmak isteyebilirsiniz rağmen yeterli bir metin açıklaması için yeteri kadar basit

SABUN bu küçük API için böyle büyük bir canavar ve overkill gibi de REST oylama. Ayrıca tüm popüler url kısaltma servisleri DİNLENME kullanın. Bu daha kolay size hizmet eklemek için geliştiriciler yardımcı olabilir gibi hatta daha popüler hizmetlerden biri oldukça yanında olmak düşünmelisiniz ;)