PHP çerçeveler ve şablon sistemleri arasında seçme [kapalı]

7 Cevap php

Ben giriş işlevsellik ve makale / düzenleme / arama / kaydetme almak ile bir PHP / PDO sitesi oluşturmak için, bir orta basit bir atama var. Etiket yok, başka bir şey.

Is this overkill to use some framework for this? It it a good decision to use custom code + perhaps template system like Smarty for a simple site that will not grow too much?

Is there a software niche/best practices for small sites? In a nutshell, I need logins/forms, but aren't frameworks like Zend or Cake too much for this?

7 Cevap

Ben herhangi bir boyut proje için bir çerçeve ekleyerek yanlış asla düşünüyorum. Herzaman şey yeniden (ve tekerleği yeniden icat) ya da uygulama geliştirme süresini hızlandırmak için varolan kod tabanı kaldıraç, sonra bunu.

Orta ölçekli bir proje için küçük aniden büyük bir projeye büyür yanında, asla bilemezsiniz. En azından o zaman uygulamayı büyümeye yerinde parçaları var ve sıfırdan başlamak zorunda kalmazsınız.

I CodeIgniter, bu oldukça ağrısız gibi basit bir web sitesi kurma yapacak büyük bir hayranı değilim. Bir esinti giriş yapacak doğrulama kütüphaneleri for CodeIgniter ile ilgili oldukça kapsamlı bir stackoverflow cevabı yoktur.

Böyle smarty gibi bir üçüncü taraf şablon kütüphanesi kullanarak tavsiye etmem. CodeIgniter gibi form creation olarak hızlı ve acısız bir çok şey yapmak için izin verecek 'görüşleri' içinde kullanılan yardımcı işlevleri vardır.

Ben bir çerçeve kullanarak basit projeler için ideal olduğunu düşünüyorum. Onlar kurmak ve gidiyor almak için daha hızlı konum. Eğer sadece çerçeveler sevmiyorum çünkü sitesi, ölçeklenebilirlik ya da özel gereksinimleri gibi nedenlerle çalışacak, ya da nasıl ince ayar gerekiyorsa bir çerçeve ideal olmayabilir.

Ben sadece size ihtiyacı hissediyorum Zend Framework ne olursa olsun parçaları kullanarak öneririm. Zend çok 'seçmeyi ve' dostu olduğunu.

O dedi, ben son zamanlarda bu işler bu kadar kolay çünkü, bir iki sayfa site için ZF Uygulama (MVC toplama) kullanılır. Bir MVC framework kullanarak haklı birden kontrolörleri / modelleri / görünüm yardımcıları olması gerekmez.

Değil kullanıcı smarty lütfen. Bu gerçekten gereksiz. PHP kendi şablon dilidir.

#1, #2, #3: sitepoint bu mesaj iyi hikaye anlatmak

Ben Kohana kullanarak oldum ve ben bunu seviyorum.

http://www.kohanaphp.com/

Bu rehber bana Kohana 101 başladık

Basit bir şey için MicroMVC hangi ActiveRecord gibi veritabanı sınıf temelli bir eşit küçük PDO ile birlikte geliyor gibi minik bir çerçeve kullanabilirsiniz.