Bugzilla için PHP bir HTTP ortam değişkeni ayarlamak nasıl?

2 Cevap php

Bugzilla (perl-tabanlı) sistemi, bir http sunucu ortamı değişkeni kullanarak otomatik olarak giriş için bir özelliği vardır. Eğer doğru kimliği ya da kullanıcı adı girin varsa, otomatik olarak oturum

Benim sunucu Joomla (PHP tabanlı) çalışan ve bir alt çerçevesinde bugzilla çalışan oturum kimin hakkında tüm bilgileri var.

Yani, nasıl bir PHP komut dosyası bu çevre değeri ayarlayabilirsiniz?

Başka bir şekilde söylemek gerekirse, nasıl aşağıdaki komut dosyası başka PHP bir oturumda kendi-set değişkeni çıkmıyor:

#!/usr/bin/perl -wT
print "Content-type: text/html\n\n";
while (($key, $val) = each %ENV) {
        print "$key = $val<BR>\n";
}

2 Cevap

Bu yalnızca bir tahmin olduğunu, ancak apache_setenv() . However this will only last for the lifetime of the current http request, so I'm not sure how you make it work - the request for the bugzilla page from your browser frame will be considered completely separate by Apache. You might be able to use virtual() sonra olmalıdır Bugzilla'ya bir alt isteği çağırmak kullanarak ortam değişkenlerini ayarlayabilirsiniz (Apache2'yi kullanarak varsayarak) mümkün olduğu ortam değişkeni bakın. Ben her Bugzilla sayfa isteği veya oturum başlatır sadece biri için bunu yapmak gerekir emin değilim.

Üzgünüm noktası cevapsız ya da bu çok yanlış var ise

Ben Bugzilla'da oturumu oluşturmak için yapmanız gerekenler hakkında emin değilim, ama ben Joomla 'nin ucunda gerçekleşmesi gereken ne biliyor musunuz: Eğer onLoginUser olayına yanıt veren bir kullanıcı eklenti oluşturmak isteyeceksiniz. Eylem bu bir örnek için, plugins / user / joomla.php yılında onLoginUser fonksiyonuna bir göz atın.

(Not, bu sadece Joomla için! 1.5)