mysql ve JSON için unicode dönüştürme

1 Cevap php

Ben buna bir erişim MDB dosyasından ihraç edildi CSV dosyası, bir MySQL veritabanı içine eklenen bazı HTML var. MDB dosya Unicode olarak ihraç, ve gerçekten Unicode edildi. Ben MySQL veritabanı var kodlayan ne gibi ancak emin değilim.

Ben ancak bir alanda depolanan html echo çalıştığınızda, hiçbir Unicode yoktur. Bu veritabanındaki html alanlardan birinin doğrudan ele geçirilmesi.

http://www.yousendit.com/download/TTZueEVYQzMrV3hMWEE9PQ

Bu utf-8 kaynak diyor. Dışarı yankılanan üretilen gerçek sayfa kodu article_desc burada:

http://www.nomorepasting.com/getpaste.php?pasteid=22566

JSON ile bu html kullanmak gerekiyor, ve ben ne yapması gerektiğini merak ediyorum. Ben başka çerçeveler veya kütüphaneleri kullanamazsınız. Ben MySQL DB takarak, ya da başka bir şey daha önce verileri dönüştürmek gerekir?

1 Cevap

Mdb dosyası Unicode olarak ihraç, ve gerçekten unocode dir.

Bu hiç mantıklı. Bir dosya unicode olamaz. Bir unicode uyumlu gibi utf-8 gibi kodlama, ya da utf-16 veya BOM ile utf-8 veya kodlanmış olabilir ..

Charset sorunları çok yaygın bir sorundur, ve cehalet içinde kendi kök vardır. Ben bu sizi rahatsız etmek demek değil, ama gerçekten codepoints (dizeler) ve kodlamaları arasındaki farkı (bytestreams) bilmeniz gerekir. Eğer tüm uygulama boyunca her zaman uğraşıyoruz hangi bilmiyorsanız, sonunda sorunları alırsınız. Bu konular hakkında laneti sadece kenar durumlarda ne olduğunu,, bu yüzden uzun bir süre onları denetlemek kolay ve nihayet yanlış bir şey olduğunu fark olduğunda, bu uygulama tamamen ilgisiz bir parçası tetiklenebilir. Bu hata ayıklama neredeyse imkansız hale getirir.