Dosya / Resim manipülasyon için etkili yorumlanıyor Programlama Dili

6 Cevap php

Ben bir komut dosyası, bir dizinin görüntüleri okuma bunları yeniden adlandırmak, bir max_height, MAX_WIDTH onları yeniden boyutlandırmak için, bir filigran logo koymak ve JPG onları kurtarmak için yapmak gerekir.

Ruby, PHP, Perl, Python, veya resim işleme yetenekleri ile herhangi gibi bir yorumlanır dili ile bunu yapmayı düşünüyordum.

Hangi dil bu tavsiye ederim?

6 Cevap

Bu PerlMagick güzel görevi uyuyor, ImageMagick görünüyor.

Herhangi bir dil + programlarının ImageMagick set. (PerlMagick gibi) kütüphaneleri aracılığıyla bunları kullanarak optimum daha az olduğunu kanıtladı, ancak sistemi üzerinden bunu yapıyor () çağrıları inanılmaz iyi çalıştı. Bir set of scripts olduğunu bulabilirsiniz:

  • birçok yararlı görevleri yerine
  • ImageMagick'in az bilinen özellikleri göstermektedir

Hazırlıksız, Python Imaging Library ile Python.

Burada daha fazla cevaplar: What is the best image manipulation library?

Geçmişte, ben Imager Perl modülü derece yararlı buldum. Bu GD ve ImageMagick (IMHO) daha iyi bir API vardır ve çok hızlı. Ayrıca mutlaka istediğiniz dosya biçimini yazma / okuma için potansiyel sistem kütüphanesi dışında bu tür libgd veya Imagemagick gibi harici kütüphaneleri gerektirmez.

Ben önyargılı değilim ve zaten sormak için yanlış bir soru çünkü sorunun "en iyi dil" kısmını cevaplamak için denemek için gitmiyorum. O "Ben nasıl bu dillerden herhangi biri ile X yapabilirim" ve daha sonra dil belirli yanıtlara göre kendiniz için karar alınmalıdır. Diğerine karşı çukur bir dil tavsiye olmadığını cevaplar bakılırsa. Genellikle, cevap veren kişinin önyargı ve gündem net değildir ve bu nedenle karar vermek için cevap değeri sıfırdır.

Siz "Phatch'in" (http://photobatch.stani.be/), bir piton görüntü toplu pocessor var ne yaptığını bakmak olabilir.

Bu (muhtemelen) Phatch'in kendisi kullanarak değil sonuna kadar bile Yani, iyi olsun onlar içeri iyi parçalar için tüm çeşitli açık kaynak kodlu görüntü işleme kütüphaneleri (imagemagick, Python'un PIL, exiftools, vb) kullanmaya çalışır araçları ne için iyi bir fikir olan. (summary of a talk by phatch's author bak)

Yine başka bir alternatif: Seçtiğiniz kabuk kullanarak netpbm.