php framework VE php CMS - bir çerçeve ile inşa php CMS sistemi

6 Cevap php

Ben bir arkadaşım için bir CMS, ticari bir şey geliştirmek zorunda ...

Ben gelecek için uygun olacağını görmek için, bir php çerçeve öğrenmek için bu fırsatı almak (ve daha karmaşık) gelişmeler isterdim, ya da en azından bazı güzel fikirler çalmak için ...

SO ben kolayca bir içerik yönetim sistemi uygulamak ve aynı zamanda modern bir php çerçevede bakmak istiyorum (ben hepsini kapsar düşünüyorum rayların ilham olanlar bir, ya da en azından MVC uygulama, ...)

Ben Zend Framework ile inşa, http://www.digitaluscms.com/ duydum, ve http://radiantcms.org/, ama (ben dağıtım kolaylığı için php tercih ve hosting ediyorum ...) raylar üzerinde yakut ettik

6 Cevap

Eğer bir CMS gerçek Framework ile inşa istiyorsanız, ben symfony üzerine inşa edildiği, (just today, actually) Diem duydum (and uses some components of Zend Framework).

Belki Sympal, ayrıca symfony dayalı, seni de ilgi olabilir.

Öğrenmek ve symfony ile çalışmak istiyorsanız, bu ikisinden biri sizin için mükemmel bir maç olabilir.


Still, as those two are not as popular as Drupal (or Joomla, or whatever other well-known CMS you can think about), I would probably not use them for any "real" site -- at least, not before studying them for a while.

Bir çerçeve için, ben bütün kalbiyle Kod Igniter öneriyoruz. Bu MVC tabanlı süper-hafif ve Rails bir sürü hatırlatıyor oluyor. Sen bir merhaba dünya uygulaması bir screencast buradan kontrol edebilirsiniz: http://codeigniter.com/tutorials/

http://expressionengine.com/, popüler CMS Kod Ateşleyici üstüne inşa bulunuyor olabilir bir CMS getirmedi. Ben gerçekten bir CMS olarak onu sevmiyorum, ama muhtemelen büyük bir bahis olurdu, böylece üzerine inşa etmek iyi bir platform hakkında sorular sordular.

En yaygın PHP çerçeveler vardır Symfony ve CakePHP - Ben çok CakePHP'ye bilmiyorum, ama çok güçlü olmasına rağmen şahsen Symfony, çok büyük ve benim tadı için şişirilmiş.

En sık kullanılan CMSes tabii aşağıdaki gibidir: WordPress, Joomla ve Drupal. Orada mevcut sonsuz diğer sistemler vardır ama bunların çoğu gerçekten oluşturmak için harika bir platform yok.

İyi şanslar!

Diğerleri çeşitli pre-built CMS uygulamaları belirtmiştik. Varolan bir PHP çerçevesinde kendi inşa etmek istiyorsanız, CakePHP'ye veya Symfony check out.

http://cakephp.org/

http://www.symfony-project.org/

O kadar müthiş, çünkü Ama gerçekten, sadece, Django öğrenmelidir.

CodeIgniter üzerine inşa ücretsiz CMS PyroCMS. Demo şu anda aşağı ama yükleyici böylece birkaç dakika içinde çalışan o olabilir sadece korkutuyor.

Modüler, multi-lang, UTF-8 throughought ve cilt için oldukça kolay.

Diğer CMS aksine 'Ben çerçeveler üzerine inşa gördük, PyroCMS CodeIgniter gelecek yükseltmeleri kolay olacağı anlamına gelir, tüm çekirdek çerçeveyi dokunmaz.

Aslında şapka yanında gerçekten bir çerçeve günümüzde sunmak ne hakkında okumak gerekir, bu yüzden Rails ve Django hakkında bazı temel bilgiler iyi olanı kendiniz karar vermek mümkün beeing bir konumda kendinizi koymak kesinlikle esastır - Silverstripe bir göz atmalısınız sizin için ve ne değildir.

Ihmal en önemli şey sığınakta-lık - birçok CMS veya Altyapıları hala desteklemiyor ya da en azından çok karmaşık yapmak. Dinlenmen suppirts bir çerçeve ve / veya CMS istiyorum neden Yuo, anlamak için REST hakkında okumak gerekir.

Burada Joomla bahsedersek, tabii ki, bir şaka olduğunu.

Kullan Joomla. Bu muhtemelen çok size öğretmek değil ama çok güzel bir sistem elde edecektir. Profesyonel seviyede bile. Joomla MVC çerçevesi var ama ne en yapılandırma olacaktır. Ama gerçekten kim bir daha zaten bir cms yapmak istiyor? Orada bunlardan çok.

Şaka bir yana, Joomla php ile yazılmış, güzel terazi ve istemci / son kullanıcı için güzel bir yönetici arayüzü var. Ayrıca her yerde kullanılır.

Eğer gerçekten kullanılabilir bir çerçeve zend veya CodeIgniter'daki cms yazmayı deneyin öğrenmek istiyorsanız. bu güzel çerçeveler vardır.