Debug PHP ve Kontrol Akış?

1 Cevap php

Ben bu yüzden ancak konvansiyonel web geliştirme hakkında çok şey bilmiyorum otodidaktır değilim, ben henüz tam bir sosyal ağ web sitesi yazdı ben hata ayıklama nasıl bilmiyorum. / My website bazı sorunları var ve ben etrafında debuggin şeyleri öğrenmek gerekir

Öncelikle ben WAMP üzerine Xdebug (I phpDesigner kullanmak beri) yükleme talimatlar gerekir. Ben yeni bir hata alıyorum web her şey öğreticiler kullanarak bir çok çalıştı. Ben de / ext / dizinine puting ve WAMP PHP Uzantıları menüden aktive çalıştı. İş yapmaz!

Yani herkes Xdebug phpDesigner kullanır orada ODF'nin if (birlikte geliyor değil paket, yerine WAMP yükleyin) bana yardımcı ve ben gerçekten minnettar olacaktır lütfen. MEZUNLARI PHP version 5.3.0 olduğunu

Sonraki şey bu benim web kontrol akış nasıl olduğunu: -

htaccess -> redirect everything to index.php if file doesn't exist.

index.php ->

include all libraries  (__autoload).
initialize classes.

Get the $_SERVER['REQUEST_URI'] to get the $page.

If $page is found

Check if the user is logged in,
if yes then include view/$page.php
or else redirect to login.php page

If page is not found then
redirect to 404.php

Bu kontrol akış ayıklama için iyi mi? Ben gerçekten cant gerçek MVC kavramını anlamak, çünkü ben böyle bir şey yarattı.

1 Cevap

PhpDesigner ile kullanmak için XDebug yüklemek için öğretici var here.

MVC (ayrıca bir "tasarım deseni" denir) bir örgütlenme ilkesidir. Bu can mantıksal faydalı tutarak birlikte bir projeye benzer parçalar ve aralarında temiz arayüzleri teşvik olabilir, ama-özellikle düşük karmaşıklık projeleri-sıkı MVC modelleme için her zaman bir gelişme değildir.

Siz sorun:

Is this control flow good for debugging?

Hata ayıklama programları kusurları tespit etmektir. Debug kolay olması için bir program yazma nerede bulmak için bir ambulans yönlendirmek bileceksiniz kadar kasıtlı yolun sol tarafında kapalı bir araba gibidir. Büyük ölçüde debugability iyileştirmek için neler yapılabilir küçük şeyler Verilen-vardır. Doğal algoritmayı ifade böylece Ama gelin mimar için herhangi bir kontrol yapısıdır. Bunu yaparak, o çok daha büyük olasılıkla hata ayıklamak için ihtiyaç önlemek için. Anything kodunu işleyen haklı olduğunu doğru yazmak için ne yapabilirim.

Sizin kontrol akış bana açıktır. Bunun üzerine çalışma hakkında herhangi bir vicdan azabı olmazdı.