bir site için iki CMS, en iyi uygulama kurma

3 Cevap php

(Çeşitli kategorilerde) haber, üyeleri ve bazı shoutbox gibi 'başka şeyler' (, anketler, önceki kapakları, fotoğraf galerileri yapabilirsiniz: Şu anda bir dergi için (biraz büyük) sitesi geliştiriyorum, site ağırlıklı gibi bölümlerden oluşur ) etiketli ve reklam afiş sistemi olması.

Sitenin en parçası tipik bir blog tarzı (tek-post sayfa) olduğundan Şimdi, ben, çünkü iyi (kullanımı kolay mı?) WYSIWYG editörü, güzel sayfa ile güçlü bir arka plan ana motoru olarak Wordpress kullanarak düşünüyorum organizasyon, medya kullanımı ve diğer özellikleri çok. Doğal olarak bu "diğer şeyler 'bana bırakır. (Banner yönetimi, fotoğraf etiketleri yönetimi, vb)

(Iyi, bence) en kolay yolu, imkansız veya WP yönetici entegre muhtemelen zor olacaktır tüm bu şeyler işlemek için, başka bir CMS (en CMS2 diyelim) kurmak, ve sonra Önyüzde şeyi başa çıkmaya çalışırken oldu WP tarzı.

Benim sorular:

  1. Bunun arkasında iki (veya daha fazla) CMS için bir site için (normal) iyi mi?
  2. Ne muhtemelen yanlış gidebiliriz? (Ya da belki, ben yaklaşım bu tür önceden bilmeniz gereken bir şey var mı?)
  3. Diğer alternatif her şeyi işlemek için iyi bir tek yol aramak olacaktır. Ama asıl sorun şimdi bulmak için bir CMS güçlü ve olanlar için yeterince esnek. / CMS (size göre) bunun için en uygun nedir çerçeve?
  4. Diğer bir alternatif?

Şimdiden çok teşekkürler.

3 Cevap

Dürüst olmak gerekirse ben en azından benim kendi deneyim arka plan üzerinde, oldukça kötü bir fikir olduğunu düşünüyorum.

Ana dezavantajları:

  • admin / editör / geliştirmek zorunda olan bilgi miktarını iki katına
  • güvenlik risklerinin miktarını iki katına
  • CMS kurulumları yama / güncelleme miktarını iki katına
  • sizin için bir yedek bulma olasılığını düşürür
  • Bu SEO ile ilgili görevleri daha zor hale getirir
  • iki site özellikleri etkileşim gerekiyor eğer gelişme daha zor hale getirir
  • o (nedeniyle CMS kısıtlamalara) zor veya imkansız iki site özellikleri arasında etkileşim yapar

What would that second CMS be anyways? If it is a site with the dimensions you described, why not using a real CMS? Both Drupal and Joomla can handle all of the requirements you describe!

Seçin ve bir CMS gitmek için hangi birini değerlendirmek için biraz zaman ayırın!

Ben onun çok karmaşık ve bu sorunlar iki sistem vardır aslında etrafında ortaya çıkabilecek düşünüyorum. Bir kullanılabilirlik açısından onun da büyük değil.

Sen beefier CMS seçeneklerden bazıları bakmak gerekir. Drupal eklentileri ve işlevselliği bir yeri vardır ne gerek yapamazsınız eğer sürpriz olabilir. CMS (CMSMS) Made Simple olduğu gibi Joomla da bir göz değer.

Bu sizin bloglar istediğiniz özelliklere bağlı olarak, WordPress kullanmak iyi bir fikir olabilir. Drupal 'blog' özelliği vardır, ama bu biraz sınırlı. (Örneğin, insanlar Word Press olabilir gibi OpenID kullanarak yorum terk edemez -. 6 ay ya da öylesine Drupal kullanılan değil de, Drupal bloglar bir Örneğin, {[bakmak değişmiş olabilir (0)]}).

Drupal hala söz WYSIWYG editörü kullanımı kolay sahiptir, ve mesajların farklı (örneğin, sadece, vb bir görüntü sonrası bir makale yayınlamak, bir blog yazısı sonrası olabilir bunları oluştururken, yayımlamak seçebilirsiniz var Onları ön sayfasına, ya da sadece kendi kategorisinde (eğer site yapılandırma şekline bağlı olarak, oldukça esnek).

Bu sizin için yeterli olup olmadığını Yani, yönetmek için basit çok şey olacak!