PHP ve Java ile İlgili Sorular

2 Cevap java

Tomcat Java (JSP) performans açısından Apache üzerinde PHP karşılaştırır nasıl bilmek istiyorum.

Aynı donanım konfigürasyonları ile iki sunucu, bir Tomcat / Java (JSP) Diğer Apache / PHP, onlar anda işleyebilir kaç bağlantıları ile maxed hem çalışan sunucular. Onlar biraz yakın olacak ya da bir büyük bir farkla uzak bir diğerinden çekmek istiyorsunuz? Tomcat / Java (JSP) PHP vs buna geçerseniz büyük bir performans hit olacak eğer ben temelde sadece bilmek istiyorum. Herkes bir şaşırtıcı olacağını diğerinden daha hızlı neden detaylı bir cevap verebilir. Linkler çevrimiçi şaşırtıcı bir şey bulamadı, çok büyük.

PHP savaşlar vs hayır Java, bu performansı hakkında dilleri kendileri ile ilgisi sadece, hiçbir şey Lütfen.

Not: PHP Java geçiş için ben gereken başka endişeler varsa lütfen bana bildirin. GERÇEKTEN Ben genellikle "ne gibi programını" demek için ilk kişi değilim ama benim durumda ben için çalışmak projeler için neyin de iyi gerekir, çünkü bu soruyu soran nefret ediyorum. Ben JSP yazılı büyük siteler olduğunu biliyorum, ama onlar daha iyi olduğunuz anlamına gelmez.

Teşekkürler

2 Cevap

Ne üzerinde çalışıyoruz projeler için iyi geliştirici zamanı performansında herhangi bir algılanan farklılıkların daha way daha pahalı olduğu gibi bunları yazmak mümkün olduğunca az zaman geçirmek için. Yani aşina ne sopa.

Sorunuzun cevabı: onlar yeterince hızlı hem de.

Eğer farklı dillerde farklı şeyler yapıyor sona çünkü böyle bir karşılaştırma zordur. Java bytecode yorumlamak muhtemelen daha hızlı ama sonra tekrar herhangi bir iyi bir PHP ölçüde reel olarak böyle bir avantaj inkâr opcode önbellek olarak kullandığı yüklemektir.

Web süreçler kalıcı çünkü Java da daha karmaşık bir kalkınma modeli vardır. Bu bir performans avantajı olabilir ama aynı zamanda PHP her şey (böylece oturum bilgilerini, memcache ve engelleme) her talebi üzerine oluşturulan ve tahrip olduğu için sahip olma eğilimi yoktur bellek ve diğer kaynak kaçağı gibi sorunlar yaratabilir.

Ayrıca PHP uzantıları hızlandırmak için istediğiniz herhangi bir parça için oluşturulabilir.

10.000 $ donanım bir çok şey satın alabilirsiniz. Bu SO çalıştırmak için donanım satın alabilirsiniz. Bu çok geliştirici zaman satın almaz.

Ben tecrübe Java ve PHP geliştirme hem yapıyor var. I generally nedeniyle Web geliştirme için PHP seçecektir:

  • geliştirme değişiklikleri test etmek için hızlı (yani hiçbir build / adımları dağıtmak ve Java sıcak dağıtmak ciddi sınırlamalar vardır). Kelimeler bu bir Ant / Maven inşa sürecini çalıştıran vs tarayıcıda reload üzerinde çalışıyoruz ve tıklayarak konum kaydederek değişiklikleri test etmek nasıl azat ifade edemez;
  • Bellek / kaynak sızıntı çok daha az sorunları;
  • istediğiniz hemen hemen her şeyi yapmak için fonksiyonları kapsamlı bir kütüphane;
  • daha ucuz (düşük sonunda) barındırmak için.

PHP'nin güçlü noktaları değil arka plan işleme ve iş parçacığı bir sürü içerir şey gibi, bazı şeyler için Java kullanmak olacaktır.

O performansı (veya bunların eksikliği) dikkat edeceğiz, hatta tekrar için veya bir sebep olarak oranı değil.

Maalesef bu sorunuza cevap vermez, ancak performans üzerinde böyle endişeler bir anlamsız oyalama iseniz.

Performans soruları yanıtlamak için en iyi yolu, bir kriter ile. PHP ve Java hem de bazı basit sayfaya uygulamak ve daha sonra kıyaslama onları ab (Apache Benchmark) kullanarak.

Ben Java nedeniyle 2 platformlarının doğası PHP performans şüpheli, söyledikten sonra. Java optimize bayt (bir kez) derlenmiş ve daha sonra bir sanal makine tarafından yorumlanır. Tomcat çalıştığında, JVM herhangi bir sayfa için gerekli sınıfları yükler ve bir HTTP isteği web sunucusu çarptığında gitmeye hazırız böylece hafızasında tutar. Kontrast Apache tarafından her çağırma ile sıfırdan kod yükler ve yeniden yorumluyor PHP ile. Bu op-kod önbelleğe alma ile büyük ölçüde yardımcı oldu, ama hala JVM olur ne düzeyde.