Metatag değiştirmek için PHP (?) Veya jQuery (?) En iyi yöntem?

3 Cevap php

Jquery kullanıyorum bunun için sitemde, ben, içerik bir slayt gösterisi sunmak. Yani kullanıcı bir oka tıklayın ve (varsayılan olarak gizlidir) sonraki div gösterecektir. Her bir div içinde, (gösteren ya da değil) kullanıcı bakıyor içerik başlığı ve içeriğinin bir özetini içeren span etiketleri orada gizlidir ...

    <div id="content" style="display:block">
      <h2>Relevance of Oceanography</h2>
      <p>Some text</p>
      <span class="hiddentitle" style="display:none">Relevance of Oceanography</span>
      <span class="hiddencontent" style="display:none">Some content</span>
    </div>

    <div id="content" style="display:none">
      <h2>Seafloor Spreading and Earthquake Activity</h2>
      <p>Some text</p>
      <span class="hiddentitle" style="display:none">Seafloor Spreading and Earthquake Activity</span>
      <span class="hiddencontent" style="display:none">Some content</span>
    </div>

Ne yapmaya çalışıyorum şu anda görüntülenen div en hiddencontent dayalı etiketini değiştirmek ya da güncellemek için olduğunu. Bir veritabanında saklanır beri, ben sadece php kullanmak düşündüm, ama sonra, o muhtemelen sayfayı tür bir slayt sahip amacı yendi her zaman, yeniden olurdu anlamına gerçekleştirdi ... Ama Jquery kullanırsanız o zaman, ben bu sayfa yüklendikten sonra değiştirmek istiyorsunuz bu yana arama motorları aslında, meta içerik görmez endişeleniyorum ...

Burada yapmaya çalışıyorum ne, ya da ben sadece SOL olduğum için bir yolu var mı?

3 Cevap

Onlar zaten gizli bir div öğesi içinde konum olarak, açıklık etiketleri gizli yapmak gerekmez.

Spidering, ve hatta sadece kullanılabilirlik açısından, ben direkt görüntüleri kalıcı bağlantılarınız ile bir dizin olan öneririm, o zaman size slayt yapmak ve kullanıcıların belirli bir resme link yapabilirsiniz istedikleriniz hakkında endişelenmenize gerek yok.

Bu konuda gitmek için iki yol vardır, biri sadece divs görünürlüğünü değiştirmek için JavaScript kullanmak olacaktır. Bu sadece elemanın style.display niteliği değişti, yeterince basittir.

Bu yöntem için, bu tür LightboxJS olarak premade jQuery çözümleri bir yeri vardır. İşte bunlardan bir toplanan listesi:

http://bradblogging.com/jquery/9-jquery-slideshow-applications-you-cannot-miss/

Diğer bir AJAX biçimlendirme almak için çağrı yapmak olacaktır. Bu başlangıç ​​yükü sınırlar, ancak daha yavaş görüntüleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Arama motorları daha büyük olasılıkla slayt gösterisi sırasında değiştirilirse hiçbir şey görmezsiniz. Eğer slayt her sayfada derin bağlantıları içeren bir Google Site Haritası oluşturmayı düşünebilirsiniz. Hala sadece sorgu dizesi bir parametre üzerinden herhangi bir noktada slayt gösterisini başlatmak için bir yol sağlar, slayt çalıştırmak için jQuery kullanabilirsiniz.

Genellikle jQuery ile gelirken önce arabiriminin bir javascript-ücretsiz bir uygulama yapmak iyi bir fikirdir. Bu şekilde, yine javascript (f.ex searchbots) olmadan siteyi gezen herkes için bir sunucu tarafı mantığı var.

Tıklama olayları kullanarak ve varsayılan eylemleri önlemek, sorunsuz bir sonraki aşamada jQuery veya yerli javascript kullanarak sunum arayüz katmanı uygulayabilirsiniz. Bazen Ajax kullanarak sunucu tarafı mantığını yeniden kullanabilirsiniz.