PHP5 API tabanlı gömülebilir CMS bulmak için çalışıyor

4 Cevap php

Ben "embedded" modunda bir tür, bir API olarak kullanabileceğiniz bir CMS için tur yapıyor oldum. Ben CMS herhangi bir mantık veya sunum yapmak istemiyorum bu demek. Ben o zaman varolan bir sitenin içinde kullanabileceğiniz bir API olarak kullanılacak istiyorum. Ben CMS mimarisine bağlı olmak istemiyorum.

Bu iyi bir örnek NC-CMS (http://www.nconsulting.ca/nc-cms/). Bütün gereken bir benzersiz bir etiket ile sadece bir işlev çağrısı düzenlenebilir içeriği istenen her yerde, sonra üst içermeleridir. Bu küçük (başlıkları gibi, etiketler) dizeleri ve metinler (zengin metin editörü gerektirirler) birbirinden ayırt etmeye olanak anlamda da mükemmel.

Ben bu tanıma uyan, ama bu site yapısı olarak değil ele biraz çok hafif buldu sadece CMS bulunuyor. Müvekkilim düzeni için varolan bir şablonu seçerek, sayfalar eklemek için izin gerekiyor. Minimal arka uç gereklidir.

Sadece içerik düzenleme kolları ve onlara ve nasıl bunu istediğiniz içeriği aramak sağlayarak temalar için özgürlük sağlayan Wordpress de bazı gereksinimleri uyuyor. Ama bu yazı tabanlı ve geriye, bu o değil NC gibi sitelerde gömülebilir olmaktan çok, kendi bünyesinde (temalar gibi) siteleri gömer.

Neredeyse hepsi de uygulama mantığı tutmamaları, en CMS kendi kendine yeterli olmadığını iddia ederken (neredeyse), orada tüm CMS kontrol nasıl komik Ben sadece bir istisna dışında bulunan her bunu. Birçok çoğunlukla benim gerek uymuyor makale tabanlı blog motorları vardır.

Ben genel tanıma uyan herhangi bir CMS seviniriz.

4 Cevap

Burada nc-cms yaratıcısı.

Nc-cms üzerine ekleme yapmak istediğiniz tam olarak ne bağlı olarak, gerçekçi bir seçenek olabilir. Tüm nc-cms proje toplam 2.000 satır altında ve kod temeli proje / istemci genişleme başına çok nedenle oldukça temiz ve basit tutulur.

Ben dürüst bir tane yapmak için tüm bu zor olmaz. Belki (muhtemelen kullanarak ve ob_start / get_contents / end_clean kötüye) bir göz aldıktan sonra nc-cms sistemi etrafında sarıcı olarak.

Ben PHP5 yapıları ve Dwoo çiftleşmiş motoru kullanılarak bir araya birini koyarak oldum. Dwoo şablon miras bu bir esinti yapar. Şu anda bu şablon nesnesi kurmak ve sonra sadece (istenen gerçek dosya olan) şablon dosyasını işlemek için REQUEST_URI kullanır auto_prepend_file php direktifini kötüye çalışır. Sonra işlenmiş şablon ve çıkar çıktılar. Kinda kaygan, ancak bir seyirci o kadar büyük olmayabilir.

Ben size bu sistem yaparsınız ve istemiyorsanız arasındaki çizgiyi yerleştirerek nerede tam olarak emin değilim. Sayfa ekleme ve şablonları seçerek imo, sunum alanda olmak bana görünüyor.

Joomla bunu misiniz?

Sen Osmek içine bakmalı, onun geliştiriciler rüya. Hiçbir kurulum Onun bir merkezi barındırılan sistemi. Osmek en API JSON, XML, HTML, PHP Tefrika ve şablon yanıtlar da dahil, hemen hemen herhangi bir biçimde, tüm hesabınıza erişim sağlar.