Tam bir çerçeve yığını olduğunu, çünkü Symfony web geliştirme mağazası için Zend daha iyi bir seçim (10 +) mı?

6 Cevap php

Işte benim takım web siteleri ve uygulamaları geliştirmek için bir çerçeve kullanmak için düşünüyor. Yaşlılar Bazı çerçevesi biz hafif olacak böylece özellikleri seçin pick-ve-daha kolaydır çünkü biz Zend Framework kullanmak gerekir eminiz.

Ben sadece hafif bir çerçeve olacağı teknik avantajları bakarak olduğunu ancak korkuyorum. Bence bu tam bir yığın çerçeve olması iyidir (ve ben Symfony'de bir savunucusu değilim) çünkü

  1. Ayrıca yeni belgelere yazmadan çalışan standart bir şekilde bize sağlayacaktır.
  2. Yeni özellikleri kullanmak istiyorsanız biz sadece bunun yerine ilk Zend bizim kurulum içine inşa etmek zorunda nasıl kullanılabileceğini görmek için belgeleri okumak gerekir.

Ben bütün soruları herkes tarafından cevaplanması gereken sanmıyoruz ama bu cevap arıyorum budur:

  • Burada bir nokta var mı?
  • Eğer benzer bir durum olmuştur ve bunu nasıl ele?
  • Kullanabilir miyim YA benim kendi görüş yeniden yapabilir daha fazla argüman var mı?

The context: I work at a small shop with about 10 programmers. We mostly program PHP. We use a really simple inhouse developed framework and ORM library that are practically undocumented and lack anything but the most basic features (no validators, no transactions, no caching, no authentication)

6 Cevap

Ve neden olmasın hem? Ben 2006 yılından bu yana, bir yıl boyunca gerçek Doktrin hayranı olmuşumdur Symfony kullanıyorum ve birkaç ay için, bizim symfony uygulamalar doğrudan Zend bileşenlerini entegre ederek verimlilik merdiveninde birçok adım ulaşmak ettik.

Symfony gerçek gücü her şeyin ayırmasının ve çerçevenin kolayca genişletmesine yatıyor. Sen her şeyin hemen hemen her katmanını değiştirebilirsiniz. Sadece / / lib / yılında Zend dizinini kopyalayıp yapıştırın ve / config / ProjectConfiguration.class.php bu singleton ekleyin:

    static public function registerZend()
{
	if (self::$zendLoaded)
	{
		return;
	}

	sfToolkit::addIncludePath(sfConfig::get('sf_lib_dir') . '/vendor', 'back');
	require_once(sfConfig::get('sf_lib_dir') . '/vendor/Zend/Loader.php');

	Zend_Loader::registerAutoload();
	self::$zendLoaded = true;
}

And use freely any Zend component you might like. You might be interested in the new Jobeet tutorial, and especially at the Search part, which uses Zend_Lucene_Search.

Symfony kullanımı gerçekten çok kolay ve oturumları, önbelleğe alma, birim ve fonksiyonel testler, otomatik dağıtım ve daha yukarı ve zaman çok kısa bir miktarda çalışan ile tamamen işlevsel bir site alabilirsiniz. Yalnızca gerçekten verilere erişmek ve görüntülemek için kodu hakkında endişelenmenize gerek. Bir roll-your-kendi uygulama gibi hafif olmayabilir WHIST, korumak zorunda kod miktarı az olacaktır.

Propel / Creole ORM, iyi çalışıyor doğrulayıcılarıyla vb inşa etti ve kutunun dışında genişletilebilir olmak için kuruldu.

Symfony için bir in-house bir çerçeve üzerinde geçiş zaman ben sadece başlangıçta Symfony taramaları lib dizinleri birinde koyarak kütüphane kodu çok yeniden kullanmak mümkün oldu.

Ben kullandım değil ettik, gerekirse Zend modüllerini kullanmanızı sağlar Symfony'de yerleşik bir Zend köprü bulunmaktadır.

Umut olur.

Ben ZF dokümantasyon ve toplum katılımı daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ben de standart ve bunun uzayabilirliğini kodlama, adlandırma düzeni seviyorum. ZF de kendi evcil projeleri üzerinde çalışan pek çok farklı insanlar, bir açık kaynak projesi gibi varolan sınıfları için yeni özellikler ve bir çok iyileştirme almak gibi.

Gerçekten Symfony 10 programcı bir grup için bir avantaj görmüyorum. Açıkçası nispeten hızlı yeni projeler için bir varsayılan yapılandırmasını kurmak mümkün olacak, ve üstüne ve ZF ek olarak inşa uzatılabilirliğinin çok olmalıdır.

Nasıl ZF not "tam bir yığın" nedir? Daha sonra her Symfony yapar eleman, ve bazı içeren görünüyor. Ayrıca ZF farklı yöntemlerle farklı parçaları kullanmak için izin, bir "zehir almak" yaklaşımı vardır. (Örnek olarak, biz bile kod küçük parçaları üzerinde, sadece bu yüzden herkesin makul bir şekilde muntazam yapılandırma sistemi bekleyebilirsiniz, farklı yerlerde bir sürü Zend_Config kullanın).

Ben sadece hafif bir çerçeve olacağı teknik avantajları bakarak olduğunu ancak korkuyorum. Bence bu tam bir yığın çerçeve olması iyidir (ve ben Symfony'de bir savunucusu değilim) çünkü ...

Bu bina konum uygulama türüne (ler) çok bağlıdır. Eğer düşük karmaşık bir sürü inşa ediyorsanız, çoğunlukla içerik odaklı uygulamalar, daha sonra Symfony parlayacak. Uygulama Symfony çıplak nesne paradigma içine uymuyorsa (karmaşık ve tamamen içerik yönetimi odaklı değil Örneğin,) Öte yandan, size bir yardım daha, bir engel ve daha bulabilirsiniz.

Ben de sınırlı deneyime sahip, ama Zend için "standartlar" ayarı için iyi bir başlangıç ​​noktası, farklı modülleri kullanmak için onların eğitimlerini takip etmektir - orada projelerin% 99 için işe aklı başında varsayılan vermek çoğu.

Proje olağanüstü bir ihtiyaçları varsa hızlı bir başlangıç ​​ve ön geliştirilen standartlar için esneklik, Symfony için Zend - Ben sizin için ihtiyacınız ne kadar gelir söyleyebilirim.