Hangi PHP framework büyük bir proje için seçilir?

7 Cevap php

Ben ciddi bir web projesi oluşturmak için gidiyorum. Bu zamana kadar, ben Drupal ile projeler geliştiriyor oldum, ama ben bir PHP çerçevesinde geçmek istiyorum. Hangi framework neden tavsiye edebilirsiniz? Ölçeklenebilirlik ve performans şarttır. CodeIgniter, CakePHP, Kohana, Zend, Yii, ama benim çabaları yatırım hangi çerçeve içinde karar vermeden önce size sormak istiyorum: Ben oynuyordum. Lütfen yardım edin.

7 Cevap

First of all, I am not sure there is a clear an definitive answer to that question...

Sorular ve bu konuda ilgili cevaplar çok zaten vardır; Bazı okumalısınız, onlar muhtemelen size bazı yararlı bilgiler elde edeceksiniz.

Örneğin:

Ve daha genel bir arama php+framework ilginç şeyler ;-) alabilirsiniz


Now, what would I do / choose ?

Eh, ben iyi biliyorum çerçeve Zend Framework ... Yani Zend Framework ile giderdim (at least, without knowing more about your project) thatI düşünüyorum.

Neden? Bir çerçeve öğrenmek için gerekli zamanı önemli çünkü; bu birkaç hafta sürebilir, hatta daha fazla, "quite well" bir çerçeve bilmek ve birkaç ay "master it" ... Yani, zaten bilmek eğer başka bir ile sıfırdan başlayan bir çerçeve, akıllıca bir fikir olmayabilir.


If you don't know any framework well (You say you "played" ; I don't know for how long)... Well, invest something like 2 weeks studying the most important ones, doing some small prototype : this is the best way to see what they can do, how they can help you work, and decide wisely ;-)

Bir meslektaşı ile çalışmak: Ve yalnız yapmak değil bu tür şeyler yapmak için iki varlık / kararı bu tür almak her zaman daha iyidir: Eğer birbirinden öğrenmek ve görüşler karşı karşıya getirebilir!

Evet, evet biraz pahalı olduğunu, uzun ... Ama siz ve / veya şirketiniz için yıl sonraki çift etkileyecek bir karar ise, bu karar ve bu kararı acele değil önce biraz zaman yatırım kesinlikle değer!

Performans sizin için önemli bir metrik ise, o zaman Zend ekarte etmek isteyebilirsiniz. Biraz daha olgun ve sağlam olduğu gibi Zend, muhtemelen kurumsal düzeyde projeler için en uygun olmasına rağmen, Zend yok çok daha iyi gerçekleştirmek çok hafif çerçeveler vardır.

Ben çeşitli projeler için CodeIgniter'ı kullandım, ve bu beni uzakta darbe değil ise hafif ve hızlı olma iddiaları var etmek, o kadar yaşıyor. Bu temel sayfaları ve oldukça basit, küçük dinamik uygulamalar çevriliyordu yapar. Bunu desteklemek için yabancı alanları bir demet Model sınıfların örneklerini kadar önemsiz gibi, onlar orada tüm PHP4 uyumlu şeyler sevmiyorum. Ama iyi dokümantasyon ve kolay bir öğrenme eğrisi var, ve ben hemen bir şey ile ve çalıştırmak için bunu tavsiye ederim.

Birçok formları ve ağır bir veritabanı varsa Kohana senin arkadaşın!

Ben Zend Framework ve Codeigniter ile çalıştık.

Zend büyük projeleri işleyebilir sağlam bir çerçevedir. Zend büyük belgelerine sahiptir.

Ben Zend Framework - tavsiye ederim bu küçük, orta ve büyük ölçekli projeler için kullanılır oldu. Vardır lots mevcut kütüphanelerin, büyük olasılıkla bahsedilen diğer çerçeveler daha fazla, bu sıkı test yoluyla gitti ve dokümantasyon çok büyük.

Eğer belgeleri tarafından yanıtlanmamış başka sorunuz varsa, burada posta listeleri veya freenode adlı # zftalk kanal sorabilirsiniz.

Packt Yayıncılık "Zend Framework 1.8 Web Uygulama Geliştirme" ve Apress en "Pro Zend Framework Teknikleri" Ben tavsiye ederim olanlar - Orada da kitaplar ona doğru kanat olmuştur.

Symfone, bu DB katman yaratmak için ORM (nesne ilişkisel mapper) olarak Propel veya Doktrini kullanır. Proje verilerini ağır ve Symfone agnostik veritabanı ise bir çok yardımcı olur. Çok düşünüyorum ve sadece bunu kullanmıyorum.

Ben CakePHP'ye seviyorum, ancak gerçekten sözleşmelere yönelik oluyor lol ... o benim en büyük şikayeti (Ben çirkin bir eski DB vardı) Modeller için varsayılan ayarları geçersiz arkada bir ağrı oldu!

Ayrıca, CakePHP gerçekten PHP Ruby on olmaya çalışıyor, bu yüzden kullanım kolaylığı açısından oldukça iyi. Ancak ben senin büyük bir programcı değil, o kolay ama sağlam olmak endişeli eğer Herhalde Zend Framework ile gitmek istiyorum söyleyebilirim, özellikler son derece zengin.