Bu Web Geliştirme Ruby ve PHP üzerinde Python öğrenmeye değer mi?

3 Cevap php

3 Cevap

Bu elbette, öznel, ama üçünü kullanmış biri olarak, ben Ruby ile kesinlikle mutlu olduğumu söyleyebilirim. Ben sevdim ama asla Ben, yıllardır PHP ile kullanılır. Sonra bir Pylons web projesi üzerinde çalışmak üzere işe, bu yüzden benim Python becerilerini yenilenir ve değişim ile çok mutlu oldu. Güzel bir dil olduğunu ve Raylar parlak bir çerçeve oldu, ben Ruby bilmiyordum bile, ancak, ben direği ile paralel Raylar öğrenmeye karar verdim ve oldukça hızlı bir şekilde anlaşıldı. Python ile işin önemli bir miktar yaptım, ama gerçekten Ruby kullanmaya başlamak için sabırsızlanıyordu.

PHP bir "gerçek" bir programlama dili olarak asla. Benim için bir çok fonksiyonu ile bir çiftleşmiş bir dil. Python, PHP sonra tam bir sevinç gerçek bir OO betik dilidir. Ancak, Ruby okunabilirliği ve tasarladığınız arayüzleri tür açısından çok anlamına gelir, çok daha iyi anonim fonksiyonları ve metaprogramming ile Python.

Bana, web geliştirme için öğrenmede zaman yatırım için hangi bir karar çalışıyorsanız seçim kesinlikle Ruby.

(Ben senin soru emin değilim, ama zaten Ruby biliyorsanız, Python belki biraz hız hariç, size hakkında heyecanlanmak için bir sürü verecek değildir.)

Python, Ruby ve PHP öğrenmek gerekir - o zaman size iyi gibi birini seçebilirsiniz.

+Python, {[göre, (1)]}, Python yaklaşık 2 faktörü ile Ruby daha popüler.

+Ruby: Ruby ile sadece bir web framework öğrenmek gerekir.

+Python: zaten yüklü olması olasılığı daha yüksektir.

+Ruby: popülerlik kazanıyor, Python sabit tutuyor.

Bu bir toss-up tür. Dilleri sözdizimi ve yeteneği hem de biraz benzer. Ruby nesne modeli zarafet ve uyum için Smalltalk dışında herhangi bir dil karşı kazanır, ama Python belli bir diğer dil olduğunu big-bag-of-fonksiyonları sıradanlığı olmadan, güzel bir tasarım ...

Bu Ruby sizi emmek ve bir fanboy sizi açmak için bir eğilimi olduğu gibi, ilk Python öğrenmek için bir motivasyon açısından daha kolay olabilir.