PHP için bir Kohana Başlayanlar Eğitimi aranıyor [kapalı]

11 Cevap php

Ben ilk defa bir çerçeve kullanarak bir PHP web sitesi oluşturmak için denemek için gidiyorum ve orada burada bazı araştırma sonra, ben kullanmak için denemeye karar verdim Kohana

Ben kendi web sitesinden kaynağını indirilen ve benim web sunucusu üzerinde indirilen şeyler koştu, ve daha sonra bir ile karşılandı 'Kohana Hoşgeldiniz!' sayfa ve daha fazla bir şey ...

Ben bu özel çerçeve konuda olduğu gibi web üzerinde bazı acemi öğreticiler bulmak için çalıştım, ama benim için sürpriz, neredeyse hiçbir şey ile geldi (only this one, ancak bunun için yardım büyük bir anlaşma değil) ettik

PHP ve yeni değilim ben MVC kavramına yeni, ama ben PHP Altyapıları için çok yeni ... yani olabilir herkes point me to a Kohana tutorial somewhere on the web that will help me get started in building my website using this framework, from scratch ? am ne

P.S. Dediğim gibi, ben bu davayı ilgili olarak bir beginners öğretici istiyorum.

[UPDATE]

Şu anda Official Guide ... bunu nasıl gidiyor göreceğiz okuyorum.

11 Cevap

"Kohana Eğitimi" sayfaları pantolon vardır. Onların içeriği için, ama onlar bir lanet oldukça örgütsüz wordpress blog ve yararlı bilgileri tam olarak kolay değil bulgu olması aslında çok değil. Ne ihtiyaç duydukları yerine tüm blogu zorla sizi zorlamadan daha en önemli öğreticiler, listeler http://learn.kohanaphp.com Şuna bir post / sayfasıdır.

Neyse, üzerinden rant, burada başlamak istiyorum:

http://zacklive.com/hello-world-tutorial-for-kohana/15/

Daha sonra:

http://learn.kohanaphp.com/2008/03/26/blog-tutorial-1/

http://learn.kohanaphp.com/2008/03/28/blog-tutorial-part-2/

Ilgi diğer makaleler:

http://www.ninjapenguin.co.uk/blog/2008/06/21/kohana-pagination-tutorial/

http://learn.kohanaphp.com/2008/04/25/using-auto_modeler-to-write-quicker-code/

http://www.ninjapenguin.co.uk/blog/2008/06/29/practical-kohana-hooks-example-phpids/

http://learn.kohanaphp.com/2008/04/14/5-tips-to-help-you-find-something-youre-looking-for-in-kohana/

Ve, tabii ki, Google.

Ben tam olarak aynı sorun vardı! Bir kaç arama sonra ben Kohaha101.pdf buldum. Bu kılavuz / öğretici beni gerçekten başladık!

Link: [http://pixelpeter.com/kohana/kohana101.pdf 1

İyi şanslar ve Kohana tadını çıkarın!

Bu zaten çarptı olduğundan:

Eğer Kohana 3 başlayanlar öğreticiler arıyorsanız, unoffical Wiki altındaki listelenen olanları oldukça iyi.

Kohana Öğrenme bir ağrıdır. Orada bazı bilgiler var ama her yerde bitti ve Google en iyi müttefiki. Destek forumları oldukça iyi ama çok PHP inekler için bir çerçevedir. Bu PHP temel kusurları tüm adresleri ve temiz bir MVC tasarım deseni ama daha bir şey sağlar.

Böyle bir minimal yaklaşımın avantajı yalın ve yıldırım hızlı olmasıdır. Şey işe yaramazsa bazen bu yöntemler / özellikler bunlar temel kod bakarak nasıl çalıştıkları mevcut ya da ne anlamak kolay gibi kütüphanelere geçmesi için ihtiyaç bulabilirsiniz. Biri biraz para bağış ve bütün projenin Aşil topuğu olduğu gibi takım için uygun belgelere içine pompalamak için güzel olurdu.

Ben bu konu oldukça eski olduğunu biliyorum, ama bu link http://net.tutsplus.com/tutorials/php/kohana-the-swift-php-framework/ diğer bazı adamlar yardımcı olabilir düşünüyorum!

Kohana Primer oldukça iyidir.

Sadece Kohana çerçevenin geçerli kararlı sürümleri ile Kohana 101 wiki devredilmiştir ve bu (ve olacak) güncel olduğunu herkese anlatmak istedim.

You can find it here.

Sadece listesine ekleyerek! http://flowdev.tumblr.com/post/1351061705/kohana-tutorial: Ben biraz geri yazdı

Benim blog mesajların çoğu Kohana üzeresiniz.

Ben katılıyorum. Ben 2.x 3.x geçişinden beri, docs geliştirilmiş olması gerekiyor sanırım. Her neyse, ben temelleri üzerinden weeded ve hızlı başlamak nasıl bir blog yazı getirdi:

http://voloreport.com/learn-kohana-mvc-php-in-under-an-hour1

İlk MVC ne olduğu konusunda bir tartışma ile başlar yazdı parçası ve neden Kohana. Bölüm 2, ben Kohana yüklemek ve kullanmak için nasıl açıklamak için gidin.

En son artık 3.1 - web sitesi aracılığıyla biraz toolin 'aldı, ama bunu buldum - o birisi yardımcı olur umarım:

http://kohanaframework.org/3.1/guide/kohana/

And more specifically for tutorials:
http://kohanaframework.org/3.1/guide/kohana/tutorials